05 April 2017

#nissalayanmovie : The Boss Baby

Ahad aritu Walid ajak pergi AEON untuk setelkan segala bil2. Memang kalau Walid nak buat segala transaksi duit dia akan ke AEON tu sebab tak ramai orang berbanding dengan Pekan Batu Gajah ni. Macam Ummi, iols lebih prefer online banking. Segalanya di hujung jari kita. Gitew ~~~

So Ummi ajak Walid bawa AdamAinnur tengok wayang. Siap deal awal2 dalam kereta Ummi belanja tiket and Walid belanja segala popcorn, air, and keropok.

Habis je Walid setelkan segala2 bil2 kat ATM tu kitorang naik pergi beli tiket. Ummi ajak tengok cerita The Boss Baby. Dah baca awal2 review movie ni kat SINI .

Macam biasa Ummi la tukang pergi beratur beli tiket. Tak ramai orang pun. Maybe sebab tengah trend movie Beauty & The Beast so movie tu pun tengah start. Takde la ramai nak beratur. Masa nak beli tiket tu, staff kaunter offer TGV Movie Club.

Memang berbaloi la ambil membership ni sebab asalnya untuk 2 tiket dewasa dan 2 tiket kanak2 totalnya RM 52. Tapi once kita sign up untuk kad ni kita akan dapat 2 tiket free + 1 popcorn + air . Kena tambah RM 18 untuk tiket kanak2 je. So total semua RM48. Nampak tak? Dengan segala benefit tu  rasa jimat pulak kan.

Cuma I kurang pasti pasal Birthday Freebies. Adakah the whole month kita boleh dapat 2 tiket tu macam okay pergi hari2 then setiap hari dapat 2 tiket. Camtu ke? Sebab i memang tanya banyak kali kot pasal ni kat staff tu and dia angguk2. Like seriously lah ??

Okay berbalik kepada movie tadi, cerita tu memang kelakar. Untuk orang dewasa macam kita memang akan tergelak lah dengan dialog2 dalam movie tu. Untuk budak2 pulak diorang akan gelak bila ada scene2 yang kelakar. Walid kat sebelah pun tegelak2 tengok cerita ni dari mula sampai habis.

Keluar ahad tu takde singgah makan mana-mana pun sebab dah kenyang makan popcorn haha. Lagipun sebelum keluar dah makan siap2 kat rumah. Opah AdamAinnur masak Telur Itik Masak Lemak ya ampunn sedap. Telur itik tu tokey kolam itik bagi kat ummi. Ummi pun bagi kat Opah AdamAinnur hehe. Terima Kasih Mak Mertua Ku .. hehe

NOTA KAKI : GAMBAR UPDATE KENDIAN YA :)