13 March 2017

Sejuk Perut Mengandung


Assalamualaikum.
Ada la sikit conversation Ummi dengan Cikgu Kelas Adam berkenaan dengan perihal parents2 yang duk complaints pasal hal2 anak di sekolah. 

Yang i rasa macam eh dah kenapa nak kena tulis macam tu. Like mana buku sekolah anak saya..kenapa botol air letak di meja belakang kelas..

Hadoyyy ingat cikgu kelas ada masa ke nak amik tau mana buku sekolah botol air segala. Seriously lah i memang tak boleh hadam ada parents yang macam ni. Tak segan meh ???

So i ada la interrupted sikit pasal hal barang buku anak2 hilang ni. 1st week memang akan jumpa tah siapa punya pensel buku tulis dalam bag Adam. And alat tulis Adam memang tak payah cakap lah. 1 hari 1 pensel 1 pemadam 1 pembaris kotttt
Bukak kilang stationery pun bankrupt Ummi ni nak oii

I cakap kat Adam (actually marah) mana barang Adam? Kenapa ada barang orang lain dalam pensel case Adam ? Jangan ambil barang orang lain sebab mama dorang akan marah pukul diorang kalau barang diorang hilang macam Adam kena sekarang ni 

Dan untuk 1 barang Adam akan kena 1 pukulan padu kat tangan oleh Ummi 
Masuk minggu kedua and seterusnya Alhamdulillah memang tak de dah barang orang lain. Cuma barang Adam je hilang.

So Cikgu Kelas Adam Pn. Latifah personally WhatsApp i and cakap thanks sebab bagi tops macam tu and dia pun pening melayan kerenah parents. Actually Pn. Latifah ingat adanya group WhatsApp ni menyenangkan sebab dia boleh bagi info pasal hal2 sekolah. Last2 kelain jadinya. Sempat lah dalam conversation WhatsApp tu cikgu puji Adam. Sejuk pulak perut Ummi dengar bila cikgu puji Adam macam tu hehe




No comments: