02 August 2016

The Age Of Adaline : Awet Muda Belum Tentu Bahagia


Gitewwww tajuk dia

Hai 
Last 2 weeks i tengok this movie
Sumpah best gila and i da locked movie ni kat Astro so boleh la lepas ni if nak feeling2 romantik bukak balik cerita ni

Cerita ni pasal Adaline Browman yang hidup macam manusia biasa 
Dengan suami and sorang anak perempuan 
Then 1 hari suami dia meninggal and dia excident 
Start dari excident tu dia stop jadi tua and umur dia stop pada 29 tahun 
Imagine kau hidup dah 8 dekad tapi muka, umur, kesihatan, otak, badan still pada umur 29 tahun 

So for sure orang akan pelik 
And untuk lari dari semua kepelikkan tu Adaline selalu berpindah randah
Anak perempuan dia sorang je tahu pasal penyakit dia ni 
Dalam pada dia berpindah randah tu, ada sekali dia jatuh cinta tapi Adaline pilih untuk lari sebab takut orang lain tak boleh terima dengan kebenaran pasal diri dia
Ye lah sebab asalnya dia memang dah tua
Sampai 1 hari dia jumpa sorang mamat nama Ellis ni. Ellis bawa jumpa family and ayah kepada Ellis ni rupanya pakwe Adaline yang Adaline lari tu 
So Adaline ni dia rasa memang tak boleh nak move on jugak dengan relationship tu and nekad lari dari situasi tu 
Tapi anak perempuan dia dah sekolahkan mak dia ni and Adaline pergi lah cari balik si Ellis tu 

Last sekali, kira nak ending dah ni .....
Adaline excident lagi sekali, masuk hsopital
Ellis pun dah tahu cerita pasal diri dia and boleh terima dia
Lepas je excident tu, Adaline ni perasan yang rambut dia dah start tumbuh uban so kita tahu lah yang dia dah normal balik 

iolsss suka sangat lah pelakon watak Adaline dalam movie ni 
Suka cara dia bercakap, lenggok badan dia and dia nampak high class punya wanita dalam ni 
Kalau bagi pakai kebaya, sanggul tinggi selendang mesti macam wanita melayu terakhir 



No comments: