03 April 2015

Pampers ohh Pampers ! GST Punya Pasal

Assalamualaikum

Minggu ni newsfeed FB, instagram penuh dengan berita GST
Mostly semua nak post resit pembelian

Haishhhhh
Memang membebankan lah.
Tak nampak pun mana yang kita senang dengan GST ni

Memeningkan kepala lagi ada
Dah la dulu kalau RM200 dapat beli barang penuh dua troli
Masa tu zaman anak dara lah.

Sekarang satu troli penuh barang kering saja dah RM200
Belum pergi beli barang basah lagi.

Bila barang dah naik ni, benda yang paling menakutkan bila nak beli pampers.
Ye lah benda keperluan kot.

Part susu da boleh saving sebab boleh perah and simpan kasi pengasuh nanti

Bila berkira2 campur tolak bahagi semua ummi decided kena jugak ber cloth diaper
Masa abang Adam dulu, ummi just Google je and banyak jugak ummi tahu pasal cloth diaper ni.

Tengok lah
Start bulan depan kena beli sikit2..

2 comments:

Eellee Nana said...

jimat pakai clith diapers
mula2 je sakit nak membelinya

Nissa Irna said...

Tu la kan..kena keluar modal dulu..tapi dah kira2 memang berbaloi