22 April 2015

Kegunaan Napkin Yang Anda Tak Tahu

Haa.....
Napkin ada kegunaan ke ?
Selain pakaikan kat baby
Selain jadi kain lap
Selain jadi kain bedung
Boleh buat apa lagi ??

Ya... boleh

Boleh buat kain superman yang ikat belakang tu

Hahahhaha
Bijak Abang Adam
Ummi la jadi mangsa tolong ikatkan.

Anggap je sel2 otak beliau sedang berhubung haha ~~

21 April 2015

Akibat Mengidam Tak Dapat

Puhhhh
Satay ikan ni ummi teringin masa Ainnur dalam perut lagi
Merata cari tak jumpa
Bila dah jumpa dalam Facebook ada yang jual, malas pulak nak call

Sekali haritu ada kawan ummi balik Ganu
Dia tanya nak ke? Ofkozzzz ummi nak
RM13 dapat 100 cucuk sekali sos

Last ummi makan ni tahun lepas kat Teluk Intan
Ada kerja kat sana time tu

Bila makan ni memang menggamit memori betol
Ye lah..last makan waktu tu, masa sekolah rendah agama
Secucuk rm0.10 waktu tu
Sekarang harga tak tahu la berapa secucuk
Tambah 6% GST lagi
Uhuk uhuk uhuk (batuk gatal)

Tapi bila tanya kawan2 kat perak, Walid semua cakap tak penah makan

So...
Haritu mengidam tak dapat kan
Ha.
Hadap lah sorg2 100 cucuk ni
Makan sampai muntah haha

16 April 2015

Tak kan murah sangat ???

Assalamualaikum

Ada mommies2 kat luar sana yang nak cari baju budak murah2 tak?
Yang pre-loved
Jangan risau. Baju semua saya hantar dobi siap dah. Hehe

Ya...murah...tak tipu
Harga dalam RM 10 dan tak lebih RM 25
Free postage tau
Kalau nak COD (cash in delivery) pun boleh
Kalau Perak dekat Batu Gajah
Kalau KL dekat Giant Batu Caves

Baju2 and seluar semua mostly brand Padini and Anakku
Size pulak dari 6 bulan ke 4 tahun
And semua baju budak lelaki la
Ini semua baju2 Adam ni
Dah penuh kat dalam bilik tu

kalau ada sape2 berminat tapi xde account Instagram, boleh whatsapp 0166661481 atau email nissairna@gmail.com.
Nanti ummi send kan gambar2 baju yang ada.

03 April 2015

Pampers ohh Pampers ! GST Punya Pasal

Assalamualaikum

Minggu ni newsfeed FB, instagram penuh dengan berita GST
Mostly semua nak post resit pembelian

Haishhhhh
Memang membebankan lah.
Tak nampak pun mana yang kita senang dengan GST ni

Memeningkan kepala lagi ada
Dah la dulu kalau RM200 dapat beli barang penuh dua troli
Masa tu zaman anak dara lah.

Sekarang satu troli penuh barang kering saja dah RM200
Belum pergi beli barang basah lagi.

Bila barang dah naik ni, benda yang paling menakutkan bila nak beli pampers.
Ye lah benda keperluan kot.

Part susu da boleh saving sebab boleh perah and simpan kasi pengasuh nanti

Bila berkira2 campur tolak bahagi semua ummi decided kena jugak ber cloth diaper
Masa abang Adam dulu, ummi just Google je and banyak jugak ummi tahu pasal cloth diaper ni.

Tengok lah
Start bulan depan kena beli sikit2..