20 March 2015

Review Jujur : Instant shawl yang betul2 instant

Hahahhaha
Tajuk tak boleh blah la ummi ni
Tak~~~ nak bagitahu yang shawl2 ni betul2 instant
Tak payah iron
Tak payah pin
Plus, labuh menutup dada and side belakang
Sekarang ni banyak je shawl yang kata instant tapi still kena pakai pin kan
Celah mana nak instant camtu ??
Instant ni kan kira yg cepat mudah dan tangkas
Tangkas ??? Pun boleh ~~
Ummi ni kalau bab tangan duk belek2 instashop kat instagram tu memang hebat haha
So satu hari ni, tengok satu instashop ni
Dia design tudung yang memang la wajib ada untuk mak2 yang jenis nak cepat dan cantik hehe
Iols anak dah dua ni, tak kuasa nak belit2 selendang dah
Tapi cukup tak berkenan dengan tudung sarung yang ala Fareeda tu
Ummi memang jenis pakai shawl
Sebab rasa cam tu je yg sesuai dengan bentuk muka dan sebab senang.
Satu, tak payah iron
Dua, cepat
Sebab ummi bukan jenis belit2 beria
Just belit sekali, pin kat tepi pipi tu. Siap !!
Tapi, instant shawl yang ummi jumpa ni memang magic !
Sebab design dia macam kita pakai shawl tapi dia jenis sarung je
And design dia unik yang kita pun tak kan terpikir boleh design shawl camtu.
Butik dia kat Bangi. So memang tak dapat lah nak ke sana semata2 nak beli sehelai tudung ni. Lagipun, kan semua sekarang hanya dihujung jari je hehehhe
Nak beli online thru website dia ,ya Allah!!
Memang traffic jammed !!
Dekat 6ribu orang duk bukak website dia..mana tak jammed
Dari jam 10malam ummi tunggu asyik duk refresh page je
Pukul 11 lebih baru dapat sehelai
Akhirnya mengalah..lepas je tu, ummi kirim kat personal shopper je
Bayar servis dorang RM5
So sekarang ummi da ada 3 colour
Nanti gaji nak beli lagi
Weee
Ehh lupa
Kalau nak tengok instagram kat sini > @elyashazleen
Nak tengok berapa ramai dah grab instant shawl dia kat sini > #instanthijabelyashazleen
Ohh lupa
gambar2 ni semua masa ummi still dalam pantang
So...kalau rasa nak berpantang dengan berkain batik, tshirt, duk terperap kat rumah semua...go ahead~~ tapi jangan persoalkan cara orang lain. Okay?
Tapi ummi tetap berpantang tapi nak cantik2~~
Peace !

No comments: