06 February 2014

Review Jujur : Fresh From Lazada


Assalamualaikum

yeayyy~~~~ barang Ummi da sampai. Ummi memang kaki shopping online. Setengah orang maybe agak tak yakin kalau nak beli online nih. Tapi kena pandai la kan. Kita kena rajin tengok review2 buyer2 sebelum2 ni dengan online shop tu. Setakat ni Alhamdulillah la. Tak pernah lagi kena tipu. Tapi kes tersalah size tu biasa la.

Sebelum ni Ummi rajin jugak survey harga barang2 kat Groupon. Selalu kat Groupon ni kalau nak pergi bercuti memang bagus la. Ummi pernah beli tiket ke Gambang tapi jual tiket tu kat kawan sebab Ummi tak dapat cuti. Sedih betul.

Kali ni try Lazada pulak. Ummi beli Kamera Nikon Collpix L27. Purple colour lagi you ~~
Harga RM 199
Memang tiptop servis Lazada ni. Penghantaran 1-2 hari bekerja je. Itupun bergantung pada jenis barang la. Free postage yang Ummi suka tu.

Kat Lazada ni macam2 ada. Dari barang2 rumah, komputer, barang2 baby , ishhhhh macam2 lah ~~

Disebabkan servis yang super duper best Ummi dah siap ada wishlist dalam akaun Lazada tu. So lepas ni kalau nak beli barang yang ada dalam wishlist tu just click je. Tak payah nak cari2 lagi. Tapi itu pun kalau barang tu still avalaible la.


Ummi punya wishlist. Paling nak (ada ek ayat 'paling nak' ni?) pressure cooker tu. 


lepas ni tak payah dah nak penuhkan folder handphone tu. Tapi kalau nak selfie kena jugak pakai kamera handphone hehehe


* Ummi update blog sambil Walid dengan Adam melayan cerita Abang Jebat 

No comments: