31 January 2014

Air Tangan

Assalamualaikum.

amboihh tajuk entry petang ni ..
cuti raya cina tahun ni Makcik2 and Tok Ayah Adam datang Batu Gajah ni
so baru lah berasap dapur Ummi tu . Bukannya Ummi malas masak ye..tapi faktor kesibukkan kerja Ummi sebab Ummi kerja shift so agak penat sikit.. Lagi satu, Walid pun bukan makan nasi waktu malam
jaga badan katanya ~~~

Thanks Walid sebab faham kesibukkan kerja Ummi
Thanks sebab tolong Ummi basuh,sidai dan lipat kain
Thanks sebab tolong ringankan beban Ummi
Thanks sebab bagi pinjam portable Wi-Fi dari handphone Walid
ehh tetiba kantoi ...hehehhehe

Cadangnya harini nak pergi Gua Tempurung. Tapi dah memasing pun bangun lambat. Semalam pun da balik pukul 2 pagi . Bawak Makcik2 Adam pergi dataran Ipoh and singgah Gerbang Malam

Pagi2 ni Ummi ajak Walid pergi pasar..agak lewat jugak. Dalam jam 10 baru sampai pasar.
Sarapan semua dah abis. alang2 Ummi beli barang2 nak masak sarapan dan makan tengahari

Simple je lauk yang Ummi masak. Tok Ayah Adam pulak tak makan ayam so Ummi gorengkan ikan je..


Ayam Masak Kicap 

Tumis Kancang Panjang
Ummi memang respect la kat Sifu Dapur Ummi kak Azlita Masam Manis kalau bab snap gambar masakan beliau. Tengok gambar pun da sampai nak melekat muka kat laptop ni. Kalau masakan dia ada depan mata macam mana la gamaknya ye~~

* ikan kembung sekilo RM 14 ... haiyoooo ada akai ka mahal sangat nih ???

No comments: