14 November 2014

Bubur Nasi Telur Masin



Minggu lepas buat Bubur Nasi
kegilaan Ummi and Adam
saja buat masuk dalam bekas ni
siap2 masukkan dalam bekas
pastu cuci periuk hehe
nak makan amik je nak makan berapa bekas pun

Adam kalau dapat makan bubur ni memang 4 mangkuk pun dia boleh habis kan
Ummi 2 mangkuk cukup la * ye sangattt la tuh !!

Ummi rasa nak buat jual la bubur nasi ni
letak kat kantin tempat kerja
agak2 sesuai tak untuk sarapan ?

satu bekas dalam RM 3.50
ok tak ?

ada telur masin + bawang goreng + daun sup + ikan masin

GIVEAWAY [ BUGSLOCK GELANG PENGHALAU NYAMUK ] DI MIALIANA.COM



Sekitar 2 juta orang dilaporkan meninggal akibat malaria setiap tahun. Sebab utamanya adalah peningkatan jumlah nyamuk akibat pemanasan global dan kemusnahan alam semula jadi. Pembiakan nyamuk semakin meningkat dan jangka hayat nyamuk semakin panjang disebabkan keadaan persekitaran semakin kondusif untuk hidup. Dengan kes-kes denggi semakin meningkat di negara ini, ia adalah penting untuk melindungi diri dan anak anda daripada nyamuk aedes. Untuk tidak terus merosakkan alam semulajadi melalui penggunaan pelbagai jenis racun serangga dengan kandungan bahan kimia di samping mengekalkan keberkesanannya menghalau gigitan nyamuk, satu produk baru Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang inovatif telah dihasilkan di Korea dan kini boleh didapati di Malaysia dan boleh dibeli secara talian (online) di << SINI >>.

Syarikat X Cube Enterprise adalah sebuah syarikat yang diberi kuasa oleh Syarikat Bugslock di Korea Selatan untuk mengedar Bugslock - gelang penghalau nyamuk di Malaysia. Bugslock yang dijual oleh syarikat X Cube Enterprise adalah 100% original yang diimport dari Korea Selatan. Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web www.malaysiabugslock.com

Bugslock - gelang penghalau nyamuk menghalau nyamuk dengan aroma semula jadi 100% citronella oil (serai wangi). Ia adalah produk yang kreatif dan dalam bentuk gelang, yang menghalang nyamuk dari menghampiri dengan memakai di atas pergelangan tangan atau pergelangan kaki, Bugslock akan memancarkan aroma yang membuatkan serangga tidak boleh tahan dengan baunya. Rekabentuknya yang kecil dan mudah dibawa ke mana-mana danboleh digunakan pada bila-bila masa. Selain itu, ia adalah produk yang selamat, dan boleh juga digunakan oleh semua peringkat umur termasuk bayi kerana diperbuat daripada bahan-bahan bukan toksik.

Bahan-Bahan :-
  1. 100% semulajadi penting termasuk minyak lavender, dan lain-lain (30%)
  2. Lengai (70%)
  3. Berat Bersih (3g)

Jangka Masa Penggunaan :-
Bugslock boleh digunakan untuk masa terkumpul sehingga 240 jam, bukan 10 hari. Contohnya jika anda menggunakannya selama 10 jam, selepas 1 bulan, ia masih mempunyai baki 230 jam. Sila simpan kembali ke dalam pek asal selepas anda menggunakannya.

Bugslock boleh digunakan semasa :-
  • Berkebun
  • Makan angin
  • Aktiviti luar untuk ibu bapa dengan anak-anak
  • Sukan luar (outdoor) seperti memancing, mendaki, perkhemahan dan lain-lain
  • Aktiviti luar yang tidak melibatkan air

Di mana boleh dipakai :-
  • pergelangan kaki (dicadangkan untuk bayi)
  • pergelangan tangan
  • kerusi bayi

Ujian keselamatan bahan Bugslock - Gelang Penghalau Nyamuk


Perhatian :-
Berhati-hati dengan produk tiruan Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang dijual di pasaran. Walaupun harganya adalah lebih murah, tetapi ia tidak mendatangkan berkesan, malah berbahaya bagi anak anda kerana ia mungkin mengandungi bahan kimia. Manakala Bugslock - gelang penghalau nyamuk yang tulen mempunyai sijil oleh Korea Environment & Merchandise Testing Institute bagi membuktikan bahawa ianya tidak berbahaya dan telah didaftarkan di bawah  Agensi Perlindungan Alam Sekitar Amerika Syarikat.




Elakkan nyamuk mendekati bayi dan diri anda !
Elakkan Demam Denggi !
Mengandungi bahan semulajadi dan tiada risiko bahan kimia pada bayi anda.



WhatsApp & Line : 016 4858235



Sila nyatakan sebab anda perlukan Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk :

SAYA MEMERLUKAN BUGSLOCK INI UNTUK BAYI YANG BAKAL SAYA LAHIRKAN PADA AWAL BULAN FEBRUARI TAHUN HADAPAN. SAYA SUDAH BERTANYA KEPADA KANDUNGAN SAYA ADAKAH BELIAU INGINKAN GELANG PANDORA? NAMUN BELIAU MENYATAKAN "TAK NAK !!". BABY NAK GELANG BUGSLOCK GELANG PENGHALAU NYAMUK !! SEBAB NANTI SENANG KALAU UMMI NAK BAWA BABY KE MANA-MANA, TAK PERLUKAN KRIM GATAL YANG TIDAK TENTU KESELAMATAN DARI SEGI BAHAN KIMIA TERHADAP KULIT BABY. BEGITULAH KATA-KATA BAYI DI DALAM KANDUNGAN SAYA TERHADAP UMMINYA :) <



Giveaway Bugslock Gelang Penghalau Nyamuk Di Mialiana.com ini dianjurkan pada 11 hingga 14 November 2014 oleh blogger Mia Liana dengan kerjasama Malaysia Bugslock - Syarikat X Cube Enterprise dalam mencari 30 orang blogger. Kepada blogger yang berminat nak join, sila klik SINI. Untuk mengetahui preview dan hadiah giveaway, sila klik SINI.

13 November 2014

Mengandung tu bukan gemuk lah,gemok !!

[NADA MARAH]

Sakit pulak hati ni
Dengan kawan sekerja
Nak dipost kat FB kang mula la kata kita sentap la apa la
Bukan sentap tapi rasa nak lempang sekor2
Bila tengok kita mengandung, mulut tu mula la bercakap2
Badan besar la
Makan banyak la
Nak masuk pintu tak muat la
Hellloooo
Kau mengandung,perut kau macam kerengga ke ????
Pelik betul
Memula bila bercakap macam tu kita boleh accept as bergurau lah
Tapi kalau dah hari2 bercakap topic yang sama,
Memang rasa nak bagi pelempang
Ye lah.
 Korang dikurniakan badan yang solid molid
Aku ni badan berangka besar
Tapi atleast aku tahu aku sihat
Nak makan 3 pinggan pun, tak salah.
Sebab lepas bersalin boleh kembali kepada rutin harian
Makan sesuka hati
And
Jogging, cardio.
Tak macam korang yang makan pun disekat2
Get a life people !!

03 November 2014

Jalan-Jalan Ipoh - Plan B


Minggu lepas Walid ambil cuti sama hari dengan Ummi off
actly bukan cuti pun tapi walid replace cuti sebab ada kerja lebih masa

Pagi tu kitorang ke swimming pool Ipoh 
bawak si Adam mandi swimming pool 
budak ni kena biasakan dia dengan air
so far sekarang da ok la dengan air
dah tak macam dulu 

Selesai mandi, Ummi ajak Walid jalan2 sekitar Ipoh 
kitorang pergi ke area Pekan Ipoh 
nak perkena ais kepal
jom jalan2 tengok gambar dulu ye 


ni menu yang ada dalam stall ais kepal ni
kalau nak datang sini cari je cafe Plan B
masuk dalam tu, jumpa lah stall ni 
Ummi amik Busybee

ok lah rasanya
tapi macam tak bes sebab nak makan kena tadah ais kepal tu guna paper 
kalau masuk dalam plastik bag dan ada straw kan senang 



weeeeee
I'm months pregnant !!


baju ni Ummi beli dibutik Cala Qisya Station 18 
harga RM 129



  
haippppp buat apa tu Walid ???


konon2 maternity shoot la nih ~~


suka gambar ni 
tapi gambar Adam scary gile 


jantung hati 
pengarang jantung 

aichehhhh~~

gambar ni Ummi and Walid paling suka 
sebab Adam yang snap kan 



03 October 2014

#nissacancook Pizza !!

Haaaa nampak hashtag tu ?

Sila cari hashtag tersebut di Instagram
Maka akan terpampang la hasil2 air tangan Ummi ya.

Semalam bagitahu Walid, teringin nak makan pizza
Nak beli rasa macam nak jimat duit
Nak buat tapi rasa macam malas nak menguli tepung

Jadinya buat pizza atas roti Gardenia je la
Okay ape ?!
Janji Adam and Walid makan hasil air tangan Ummi kan..

Jom makan !!

23 September 2014

Hujan Lebat dan Bubur Gandum

Assalamualaikum 
Selamat Petang !!

pagi2 tadi teringatkan bubur gandum 
terus whatsapp kawan yang rumah dia penuh daun pandan 

balik kerja terus singgah kedai 
nasib baik ada gandum nya
santan semalam ada lagi dalam freezer
campur cikit dengan santan kotak 

maka terhasil lah ~~~





















kat luar tu tengah hujan lebat 
hurmmm Walid pun tak balik lagi 
Ummi da bedal semangkuk dah 

jemput makan ~~

Ummi's Wishlist !!

Assalamualaikum 

Semalam pergi buat monthly checkup kat klinik 
nurse dah warning Ummi 
sebab berat Ummi dah naik 4 kg 
haiyoooo
mana lah tak naik kalau mulut ni nak mengunyah je
pagi memang roti canai 2 keping 

takpe2, Ummi akan try kurangkan kuantiti makan nanti 
and tambah makanan berkhasiat
katanya~~~~
iye sangat la tu.

Berbalik pada tajuk utama entry ni, 
Ummi nak listkan apa2 barang2 yang Ummi kena beli sebelum bersalin nanti 
senang Ummi nak refer balik :)

Buat masa ni, kita list kan dulu barang2 untuk Ummi ya.
Next entry baru kita list kan barang2 untuk baby pulak 

1. Set berpantang Nona Roguy 

- tengok banyak testimonial yang sangat positif dari blogger2. 

Harga : RM 290


2. Korset Ayus 

- Ummi tak tahu la kenapa tetiba jatuh hati dengan korset ni.
maybe sebab harga yang murah kot
and korset ni ada warna purple haha

apa2 info berkenaan korset ni boleh refer SINI 
Harga : RM 230



3. Bengkung Nona Roguy

- Masa tempoh berpantang lepas bersalinkan Adam, 
Ummi pakai Bengkung Moden yang jenis strap tu. 
memang senang. Pakai lekat je.
Tapi yang tak bes, dia tak sampai bawah punggung. 
Ummi yang tengah berazam nak berpantang secara berdisiplin ni,
 nak la cari bengkung yang betul2 boleh kecikkan sikit punggung ni.
So rasanya nak beli yang sekali dengan set Nona Roguy tu 

Harga : RM 50

4. Cotton Skirt & Stokin 

- bajet Ummi moden sangat lah ??
bukan lah..
tapi kali ni rasanya biarlah Ummi berpantang dengan selesa.
Bukan nak kata kain batik tu tak selesa.
Tapi Ummi memang failed pakai kain batik ni.
masa berpantang 4 tahun lepas, kain batik tu pakai ikat je. 
masa tidur mesti terburai hahaha
nasib baik ada kain selimut

so untuk kali ni Ummi ingat nak singgah ke GM Klang and nak borong cotton skirt 
jenis yang kembang tu. 
stokin pulak Ummi nak beli kat padini and FOS je

rasanya benda ni je yang paling penting Ummi kena sedia kan
Nanti next entry kita sembang pasal barang baby pulak ya :)

23 August 2014

Apa Masuk Dalam Perut ?? erk ??!!

Assalamualaikum 
hari ni nak bercerita pasal makan.



 Ice cream !!
aiskrim ni kalau masuk dalam perut ada la dekat 3 batang paling minimum sekali makan
kadang2 si Adam ada jugak menyibuk nak jugak
padahal aiskrim dia da siap beli
nakkkk jugak yang Ummi punya
tapi Ummi pandai..
Ummi makan yang luar, Adam makan yang part dalam
sape yang pernah makan aiskrim ni tau la apa rasa yan bahagian luar tu..
perghhh boleh kecur air liur woooo



Ini time Ummi lapar jam 10 malam tak silap
buka peti ais nampak ada kek belang peninggalan Opah Adam 
masuk dalam microwave
makan time panas2
layan ~~~~


Durian tu durian bukit orang asli 
kecik2 je buahnya
tapi isi dia ~~
memang terbaik
beli 5 biji RM 10


Ini memang favourite Ummi and Adam 
kitorg kalau makan ni siang malam pun tak pe
Tapi Walid tak suka
rugi...rugi ..


Oren tu memang besar gile..
3 biji RM 10
tapi nyonya tu tipu la..
kata manis sangat 
tapi ni manis sikit je..
dosa tau nyonya ni tipu ibu mengandung 
T_T


Dan ini adalah yang terbaik di kalangan yang terbaik
Cekodok Pisang
nampak buruk je kan 
tapi rasa dia perghhhhh
rasa pisang lebih 
tepung jangan banyak 
gula dan garam 
no baking soda. paling tak suka cekodok letak baking soda


xoxo
sekian dari Ummi yang sedang kuat makan....

18 August 2014

Dilema Berpantang

Adoii
Baru masuk 14 minggu preggy
Dah pening kepala nak pikir pasal pantang lepas bersalin nanti.

Hal ni kena pikir awal2
Kang bila perut dah memboyot mahu migrain pikir pasal ni.

Masa Adam dulu agak senang sebab MIL yang jaga.

Tapi untuk kali ni, MIL dah surrender awal2
Katanya tak berapa sihat nak jaga orang dalam pantang dan baby baru lahir.

So choice lain adalah berpantang di Kuala Lumpur rumah ibu tercinta
Tapi nak pantang kat sana ?
Alahai ~~~~

Rumah flat
Faham2 je la
Sempit.
Bising pulak
Masa berpantang kena mandi air suam,
Siapa nak angkat periuk besar tu masuk toilet ?
Haishhhh pening pikir !!
Due date bulan February 2015
Rasanya tengah meriah kaum2 cina main mercun
Yang bukan cina pun gerenti pakat duk main mercun bunyi macam bom atom tu
Mahu terbukak jahit kat bawah tu
Aiyak ~~~~
Ibu mungkin tak boleh nak datang ke Batu Gajah untuk jaga dalam pantang sebab adik yang kecik still sekolah lagi

Husband ?
Walid dah bagitahu haritu dia boleh amik cuti dalam 4 hari je.

Rasanya macam nak amik conclusion.
Berpantang sendiri di rumah sendiri.

To-do list
1. Cari bidan urut
2. Cari tukang masak dalam pantang

Yang lain rasanya boleh buat.sendiri kot.

Tak pe lah
Belajar berdikari sikit ya.
Haih ~~

10 August 2014

Nasi Lemak Hajah Bakhil

Disebabkan yang penjualnya perempuan, so panggil hajah lah.

Haiyoooo
Kenapa la kedekut sangat telur tu ?

Agak2 kalau sebijik telur yang dipukul buat telur dadar,kalau potong kecik cmni boleh dpt berapa bungkus nasi lemak?

5 bungkus dapat kot.

Ikan bilis dengan kacang tu adoii..
Ada lah dalam dua 3 bijik.

Opah adam dulu meniaga nasi lemak, orang duk cari nasi lemak dia sebab suka cuti lama sangat. Haha

Yang penting telur rebua belah empat. Puas makan

Kenapalah perniaga sekarang lagi pentingkan keuntungan dari kepuasan pelanggan?

Atau barang semua dah naik harga yang jd macam ni?

So,
Salah siapa ?

09 August 2014

3 minggu adik Adam

Kelmarin pergi buat check up kat klinik
Mak aihhh punya lah lama tunggu

Biasalah kalau klinik kerajaan ni
Ke swasta sama je ?

Ummi lupa bila last date period
Sebab busy kerja outstation bulan 5 haritu

So doktor suruh scan untuk tahu ketepatan due date baby nak deliver

Ooo boleh tahu umur baby bila scan rupanya..
Sebab masa Adam dulu ummi pun tak sure bila last period
Bila nurse tanya,ummi main bedal je hahaha
Tapi tengok ok je doktor tak cakap apa2

Tekanan darah ummi rendah
Berat pulak naik sekilo
So dalam sebulan ni 3 kali ummi kena jumpa doktor

Haiyooo
Baru 13 minggu woooo

Ummi tunjuk gamba scan kat Adam
Bukan main seronok lagi dia tengok adik dia.

Duduk elok2 dalam tu ya adik.
Jangan nakal2 tau :)

25 June 2014

Adam Khaalish is gonna be a big brother !!

Alhamdulillah
Kandungan da masuk 8 minggu

Kebetulan Adam kena demam campak
So Ummi dapat cuti 3 hari untuk teman dia

Susah Adam ni dia tak nak minum air kelapa
So campak dia tak nak keluar habis.

Pregnant kali ni rasa macam teruk sikit
Masa Adam dulu Ummi relax je
Tak de muntah loya semua

Tapi kali ni,
Pagi2 loya tapi muntah takde
Badan rasa lemah ya amat
Memang katil and bantal je la ubatnya
Kesian kat Walid
Sebab Walid pun kena tempias alahan ni
Ummi tak boleh bau yang kuat sangat
Wangi tak boleh
Busuk lagi lah tak boleh

Ummi memang susah nak telan susu and apa2 supplements untuk preggy mummy

Masa Adam dulu susu soya and air kelapa je

Tapi kali ni nak elakkan air soya sebab tengok kulit adam tak berapa cantik even putih
Putih tu for sure ikut Walid Adam

So Ummi minum air kelapa je lah
And nak banyakkan makan buah

Doakan Ummi selamat mengharungi saat2 mengandung ni ya

Xoxo

19 April 2014

TESTIMONI and REVIEW from KHAALISCIOUS's CUSTOMERS

ASSALAMUALAIKUM

Pernah baca satu post tentang produk Khaaliscious tak ?

Kalau terlepas pandang ke boleh baca balik kat sini

Krunchy Choc By Khaaliscious

So malam ni nak re-post balik semua komen2 dan review customers yang dah mencuba Krunchy Choc by Khaaliscious ni

Ini pada sesiapa yang tak de account Instagram.
Mana yang ada Instagram tu boleh lah follow Khaaliscious ya

Ni sebahagian je tau
Kalau nak baca details boleh cari kat >> #KrunchyChocReview







so camne?

ada rasa2 nak mencuba tak ??

boleh terus direct whatsapp saya

Nissa Irna 
016 6661481 

ehh ehh.. 
rasa cam nak buat giveaway 

yayy or nayy ???

27 March 2014

MISI MENCARI PRINTER



Assalamualaikum 

Sekarang duk sibuk nak cari printer lah 

dulu masa kerja kat Ampang, senang 
pakai printer tempat kerja je.

sekarang ni 
kat tempat kerja pakai printer yang model lama 
yang pakai kertas karbon tu
alahhh camne nak explain kan nih ??

ha jap !!




google

ha ni lah dia

tak paham betul lah management tempat kerja nih 
orang semua dah maju ke depan 
dia duk le undur ke belakang 

ce maju ke depan sikit 
leh gak tumpang nak print apa yang patut 
hik hik hik 

tapi kalau dalam bilik kerani punya lah canggih manggih (ada ek ayat nih)
printer yang ada

kita yang duk kerja mengadap customer (customer ke?) ni tebalkan muka sebab still guna benda yang lapuk dek zaman nih 

so ni tengah meng-GOOGLE la nih 
brand apa yang senang pakai and menjimatkan 

ada lah sikit projek nak dibuat :)



AT - 10 - TION TO ALL CHOCOLATE LOVER !!




pernah makan Nyum2 tak masa sekolah dulu 
ala....tak kan dah lupa Nyum2 tu 
yang ada gambor rimau tu 

ha ~~
ni Nyum2 versi moden 



MEMPERSEMBAHKAN 
ehh ada ke yg belum tidur nih ?

























CRUNCHY CADBURY 

BY 

KHAALISCIOUS
(harap uollss tak tergeliat lidah nak sebut)


sapa nak ???
angkat perut ~~~~

nak tahu dengan lebih lanjut?
ayat dah macam iklan Kak Ton je nih 

HARGA?
INGREDIENTS?

Jom Terjah ke Blog >>> KHAALISCIOUS

SUDI2 LAH FOLLOW BLOG MENGENYANGKAN PERUT TU YA ~~

25 March 2014

Minta Pendapat Blogger Yang Disayangi

Assalamualaikum 

suka tak rasa disayangi ?
hik hik hik 

tak salah kan sayang menyanyangi sesama ummah 
gitew~~

eh uollss 
ni nak mintak pendapat nih 

mana satu okay 

no 1 ke no 2?

ni untuk produk makanan khaaliscious



macam Ummi, suka yang no 1
tapi Walid suka yang no 2

jom kita tgk apa kata survey ~~~~


Rencana Yang Maha Mengetahui



Assalamualaikum dan Selamat Pagi 

pagi ni.
pagi yang sangat lain
berbeza

mood : still mourning

entah lah.
selagi tak dengar apa2 bukti yang mengatakan pesawat tersebut terhempas, saya yakin masih ada peluang.

Ianya hilang.
full stop.

last detected location : Lautan Hindi

saya tak dengar lagi perkataan "terhempas"

masih ada peluang.
insyaAllah 

Ya Allah.
senangkan usaha mereka mencari MH 370

ucapan takziah pada keluarga penumpang dan krew MH 370
tabahkan hati

bercakap.
ya senang
kalau jadi pada diri sendiri

perkataan "kalau" tu kalau lah tak pernah wujud
*kalau lagi 

entah lah

MH 370
a mystery turned to a tragedy

dari DIA kita datang
kepada DIA kita kembali

hanya ALLAH SWT Yang Maha Mengetahui sebaik2 rencana dunia

#rememberingMH370

14 March 2014

PEMENANG GIVEAWAY PANDORA

DRUM ROLL ~~~

sorry la ye sebab lambat umumkan pemenang giveaway ni 
semalam banyak pulak keje nak disetelkan.
masuk kerja shift malam pulak tu .
ni pun baru bangun tidur lepas balik jam * pagi tadi 

ngeh ngeh ngeh 

okay tanpa membuang masa

nak tahu sape yang bertuah tu ?

boleh tak nak pending lagi sehari ??

hahahaha 
okay gurau !!

mempersembahkan !!!




















so kepada yang bertuah 

18 . http://norshafikahaf.blogspot.com/

54 . http://firzanahazhar1.blogspot.com/

KEPADA YANG BERTUAH SILA HUBUNGI SAYA MELALUI EMAIL YA

nissairna@gmail.com

PENEBUSAN HADIAH BERAKHIR 18 MAC 2014

pada yang nak cuci mata tu nak tengok koleksi Pandora boleh klik SINI 

harga ? ada dalam Instagram < lovekhaalishgarage>

kalau tak de instagram boleh bgtau saya code gelang yang mencuri hati anda dan saya akan bagitahu harga


* nak buat giveaway untuk mengenyangkan perut pulak ... sape nak angkat kaki !!!

13 March 2014

CARA PEMILIHAN PEMENANG GIVEAWAY PANDORA

Alhamdulillah 
Nampaknya penyertaan blogger2 dalam 1st giveaway yang dianjurkan dalam ummijournal.blogspot ni amat menggalakkan.
ha~~~ skema gitu ayat kan ..

Okay, jom tengok balik syarat2 yang telah diberitahu masa Entry Giveaway haritu.

1. FOLLOW BLOG UMMIJOURNAL.BLOGSPOT 
2. BUAT ENTRY BERTAJUK " SAYA NAK MENANG PANDORA "
3. LETAK BANNER DI ATAS DI ENTRY TERSEBUT DAN BACKLINK KAN KE SINI 
4. TINGGALKAN KOMEN " tolong....saya nak PANDORA" DI ENTRY INI DAN TINGGALKAN URL ENTRY GIVEAWAY ANDA. 

Pemenang akan dipilih dan selepas dipilih, Ummi akan check sama ada setiap syarat beliau follow atau tidak.
Kalau ada yang tertinggal, kemenangan akan dibatalkan dan pemenang seterusnya akan menyusul 

Memula Ummi nak tulis nama blogger dalam kertas and mintak adam cabutkan undi.
Memang la idea da lapuk.
Tapi macam best pulak nak cabut2 undi ni.
Tapi pagi2 lagi Opah Adam dah amik Adam bawak berjalan.
So Ummi akan pilih pemenang berdasarkan random.org ya.

*kejap lagi nak update penyertaan blogger2 sekalian 

12 March 2014

GIVEAWAY GIVEAWAY GIVEAWAY..pandora !

[ STICKY POST ]

SIAPA TAK NAK HADIAH PERCUMA?
SIAPA NAK GELANG PANDORA???
HAH??!! PANDORA ? bior benor kamu yong .... ( haha ni longhat perak nih )
KALAU NAK CEPAT ANGKAT JARI, TEKAN2 KEYBOARD TU JOIN GIVEAWAY NIH 

giveaway ni buat dalam Instagram sebenarnya.
tapi rasanya macam nak combine untuk para blogger2 tersayang

ingat tak haritu ada cerita pasal PANDORA kat ENTRY NI?

haaa so kali ni Ummi sendiri nak jual sendiri 
InsyaALLAH ada rezeki yang datang nanti 
tapi stock ni akan release pada 10 MAC 2014
so tunggu ~~~~

So sempena permulaan produk dalam Khaalistyle under label LoveKhaalish Garage ni, Ummi berbesar hati nak meng-hadiahkan 2 orang.. dengar tu ~~~ 2 orang yang bertuah untuk menyarungkan gelang PANDORA ni di tangan mereka.

ehhh ehhh~~ sebelum tu 

ini INSPIRED PANDORA tau
nampak sama tapi bukan dia
gitew~~~~

okay cukup membebel. jom Ummi terangkan syarat2 GIVEAWAY 

******************************************************


ha ~~ tema black and white gitew ~~

SYARAT-SYARAT UMMIJOURNAL GIVEAWAY

1. FOLLOW BLOG UMMIJOURNAL.BLOGSPOT 
2. BUAT ENTRY BERTAJUK " SAYA NAK MENANG PANDORA "
3. LETAK BANNER DI ATAS DI ENTRY TERSEBUT DAN BACKLINK KAN KE SINI 
4. TINGGALKAN KOMEN " tolong....saya nak PANDORA" DI ENTRY INI DAN TINGGALKAN URL ENTRY GIVEAWAY ANDA. 

GIVEAWAY NI BERMULA HARINI 06 MAC 2014
GIVEAWAY INI TAMAT PADA 12 MAC 2014

PEMENANG ADALAH BASED ON LUCKY DRAW
*KOS PENGHANTARAN HADIAH DITANGGUNG PEMENANG 
RM 6 JE HEHE

untuk ke entry seterusnya, sila lihat older post ya ~~

11 March 2014

INSPIRED PANDORA FOR SALE

ALHAMDULILLAH 

akhirnya impian Ummi nak jual gelang Pandora ni dah direalisasikan
thanks to Walid sebab bagi sepenuhnya sokongan untuk isteri beliau ini .
Love You Deep Deep Walid !!

Doakan bisnes Ummi ni berjaya ya ~~

Jom tengok koleksi Pandora yang ada 

Kalau ada yang berkenan di hati boleh lah terus whatsapp ya 

0166661481




NOTA KAKI : esok habis giveaway. tak sabar nak tau sape lah yang bertuah tu ye ~~

08 March 2014

Ber-blogwalking Di Malam Hari

Assalamualaikum
Selamat Pagi

Ada lagi ke yang belum tidur nih ??
Malam ni shift malam. Hadoyy dah dua hari ni masuk shift malam.

So tengah tak ada apa nak dibuat, malam ni nak berjalan2 di blog bakal2 pemenang giveaway Pandora nanti.

Terima kasih pada yang join ya.
Semoga kita boleh berkongsi ilmu and cerita.

Nota kaki : sakit hati pulak bila pakai pc tempat kerja ni. line Internet nya..ya ampun ~~~ sedeyyy!!

07 March 2014

Adam Khaalish 4th Birthday


Alhamdulillah 
Tarikh 02 Mac 2014
Genap anak Ummi dan Walid berumur 4 tahun 
rasa kejap sangat masa berlalu

Ummi dengan Walid tak de la sambut birthday Adam besar2 pun. Keadaan tak mengizinkan.
Pagi tu bawak Adam pergi cari basikal .
Memang da lama budak ni teringinkan basikal.

Muhammad Adam Khaalish Bin Muhammad Fadzly
Walid dengan Ummi tak nak banyak.
Cukup lah Adam jadi anak yang soleh. Belajar biar sampai bergelar Al-Hafiz
itu je sayang.

auwww terseksi pulak ~~

Short Vacation Ke Teluk Senangin


KAWAN SAMPAI MATI 

Assalamualaikum.
Bulan lepas kawan2 sampai mati ni datang Batu Gajah.
Thanks korang kerana memahami yang diri ini memang susah nak balik ke kampung halaman kita yang jauh nun di Kuala Lumpur nun.

ehhh~~ kira kampung la jugak tu sebab iolss bekerja di negeri orang .

So dipendekkan cerita sampai lah mereka di tanah Batu Gajah ni.
pertama kali bagi mereka nih.

Mereka yang dimaksudkan adalah Kazi, Nieda, Angah (kakak kepada si Nieda)

Si Kazi ni memang hantu pantai. Aku pun tak paham dah kenapa suka sangat mandi pantai. Ummi memang tak berapa sangat suka nak mandi2 air masin nih. Setakat bercanda di tepian pantai boleh arr

Dorang jejak je tayar kereta ke Batu Gajah terus kitorang menghala ke Teluk Senangin. Mana yang tak tahu cara nak pergi sana memang senang bangat. Hala kan kereta anda ke Lumut dan pastikan download application Waze. Makcik Waze akan menunjukkan anda menuju ke jalan yang benar~~~

Pagi tu Ummi pergi pasar dan balik rumah memulakan projek buat Nasi Ayam. Menu paling senang. So dah tak payah nak beli barang makan kat luar.

Jom layan gambar-gambar yang sempat disnap

Nasi Ayam Kasih Sayang nama tajuknya

MENJINAK OMBAK

ME AND KAZI 

mana pulak datang MakNgah Adam ni ??
NAK BUAT ISTANA PASIR TAK JADI SO KITORANG BUAT IKAN DUYUNG HEHE
ME AND KAZI 
THANKS KORANG ~~
Lepas ni plan kitorang nak mandi sungai pulak. Ulu Kernas. Pernah dengar tak ? 
Tu memang tempat favourite Ummi and family belah Walid tu. Air memang sejuk sampai ke tulang. nak2 sekarang ni cuaca ya ampun~~ panas terik. 
Ampun Kan Dosa Kami Ya Allah ~~


nota kaki : thanks Walid sebab berkorban satu malam tidur di rumah mak sebab bagi laluan isterimu ini bergembira bersama kawan2.