30 January 2012

traVelog Lah koNon ~~~

hahahha tajuk entry tak leh blah je~~
cuti di apply selama 7 hari da sudah diapproved..
nak tau ke mana lokasi pengambaran percutian bagi nak abiskan duit hari cuti tu??

jom jalan2 tengok gambar ~~

LOKASI : PADANG BESAR ( sile sebut padang besaQ )

jangan salah faham~~
semua bag plastik ni adalah kepunyaan Walid.......
seriously !!

senapang yang dibeli oleh uncle mizi
(mana tah boleh jumpa si dedor mizi ni kat sini !! )

ini je la barang yang dibeli kat Padang Besar ni...
ehehehehhe
alhamdulillah~~ Ummi Adam da dapat kawal nafsu shopping !!
ape yg dapat dilihat kat sana adalah.......harga baju2 lebih kurang je dgn harga KL..sebab time cuti sekolah kan..memang standart la penjual2 nak cekik darah..rezeki mereka...
kalau murah pun peralatan masak2 macam periuk kukus ke, toto ke...memang murah la~~

pengunjung2 dalam tu tak payah cakap la...memang ramai gile...parking pun susah gile nak dapat dan dinasihatkan beli la kipas tangan ataupun kalau malas  boleh beli kipas bateri cam gambar Adam kat atas tu....


abis membeli kitorang belah dari Padang Besar tu...(hurm...ini baru dipanggil membeli belah...)
kitorang pun balik tapi berpatah balik sebab nak amik gambar kat tepi ladang tebu ni...
wohhoooo luasnya ~~
inilah salah satu hasil utama Malaysia (pelik kenapa harga gula naik..hurm..)


kereta yang berkonvoi !!

LOKASI : TAMAN ULAR 

semua ular2 kat sini adalah sejenis makhluk yang pemalas....sume pakat tidur je...
yang paling peramah mesra rakyat adalah beruk2...

ular2 yang diawet
tengok boleh la derrr
lipas pun takut eheheheh

IZZATI + ADAM + SYIRA

MAK DARA DAN ANAK DARA 



LOKASI : MENARA PADI 
tempat ni adalah super best..x banyak gambar yang ambik kat sini ..
sebab????
Adam berak !! so kena pegi basuh berak dia dan terus duduk dalam kereta....cari air-cond >.<"
panasnya Kedah ni~~~
toilet terletak kat luar bangunan dan walaupun kena bayar tapi toilet die kotor ~~

yang belakang tu lukisan tau tapi nampak real !!

LOKASI : TAMAN DARUL AMAN 

tempat ni bes la kalau nak jalan2..
tapi kalau tak nak lenguh kaki dan basah di ketiak, sila JANGAN naik benda alah di bawah ni hehehhe

Walid and Tok Chik Adam

HAHAHHA belon yang merunsingkan Opah Adam

LOKASI : ZOO TAIPING 

wohooo penat gile weh jalan dalam ni..
untuk 1st time kena la berjalan kaki...tapi kalau 2nd time datang kene naik train yang jalan2 dalam zoo ni...
dekat 1 jam lebih kot nak abiskan pusing 1 zoo ni kalau jalan kaki ..

harga tiket 


ini je la Ummi beli ntuk diri sendiri selain Toto....
fridge magnet 
ok da setel ~~
Minggu ni Walid nak datang KL lagi dan Ummi and Walid plan nak naik Genting Highland pulak minggu ni hehehhe
bila da duduk jauh dengan suami, masa adalah satu peluang keemasan yang tidak boleh dibazirkan..so carilah apa2 aktiviti yang berfaedah untuk mengisi masa yang ada bersama keluarga ~~

lots of love~~

No comments: