20 December 2011

Review Jujur : Kaki Novel

tak ada la nak di-review kan sangat..
hehehe
saja nak kasi tunjuk koleksi2 novel Ramlee Awang Murshid yang daku miliki...

selalu jugak mengupdate pasal penulis ni...
boleh tengok kat website rasmi beliau di KELAB RAM

inilah koleksi-koleksi novel beliau yang Ummi ada.....
uisssh rasa kagum sebentar...
camna boleh abis baca semua nih ??

sebenarnya tak semua novel beliau Ummi ada...
yang tak ada macam  Rahsia Perindu ( ada orang pinjam tak bagi balik !! ), Satu Janji ( ini novel pertama beliau yang Ummi pinjam dari kawan dan seterusnya menjurus kepada pembelian novel2 dibawah ehhehe :P ), Personal Justice ( ni novel lama nih )

yang paling latest novel tajuk Fiksyen 302..
da direserved semalam dekat Pustaka Mukmin Ampang...da called Popular dengan MPH tapi dua2 bagitau novel ni tak masuk store lagi.....so arini mahu pergi amik kat Pustaka Mukmin !! Yeay ~~ Siap da warning Walid Adam yag kena bagi Ummi baca dulu hehhee 

tak sabar mahu baca ~~~~
novel2 Ramlee Awang Murshid ni ada dua cerita yang berkesinambungan....
macam dulu asik nak tunggu sambungan dia je tapi sekarang da boleh beli sekali...
kiranya setiap cerita yang bersambung2 tu da dijadikan satu buku...
boleh lah tempah kat SINI ye....

Trinovel Tombiruo
Epik Lengkap Laksamana Sunan


***********************************************************

ok penulis kedua yang dapat menambat hati Ummi ni adalah Siti Rosmizah 
memang ditunggu-tunggu Siti Rosmizah punya novel terbaru tapi tak jugak ada....lambatnye ~~~~
pernah masuk dalam bucketlist Ummi tau novel dia..boleh tengok kat SINI 
setakat ni Siti Rosmizah ada 4 novel je....hah ?? kenapa ada 3 novel je kat bawah ni?? oo jangan la rasa terkejut sangat ye Ummi Adam....Novel Andai Itu Takdirnya tu da dihilangkan oleh Cik Sue kita dengan tidak sengaja katanya....
* kantoi kan ko sue, baca buku aku pastu letak merata ~~
tapi x pe sebab Cik Sue kita da janji nak ganti balik ...yang penting dengan yang baru...weeeee ~~~ 

punca Ummi terjerumus membaca semua novel2 Siti Rosmizah start dari novel Andai Itu Takdirnya...memang sedih gile babeng cerita tuh ~~

so pada uoolllsss yang nak tahu perkembangan Siti Rosmizah ni boleh la menjengah ke Muka Buku beliau ye....

4 - 1 = 3
 ***************************************************

kat bawah ni novel2 lain yang ada dalam simpanan Ummi....
sebenarnya boleh kata dah berpuluh2 novel yang Ummi pernah baca tapi semua tu pinjam time sekolah dulu sekarang memang da tak beli novel da kecuali kalau penulisnya Ramlee Awang Murshid dan Siti Rosmizah ~~ ehehehe

itu je le...
sekian babai ~~~~~

1 comment:

akuamir said...

wah wah,, mmg peminat habis kat Ramlee Awang Murshid ek,,haha.. :)

saya follow sini,, klo sudi singgah la blog 'makeYOUthink' saye,, :D