14 December 2011

entry ini akan buat uuoollss rasa lapar !!

ok~~ tajuk entry tu da siap2 bagi warning ok !!

ini adalah rentetan jadual pemakanan Ummi dan Walid pada minggu ini ..

*
time ni dinner with Walid je without 
our lovely Adam Khaalish !! memang x bes la makan berdua je..

Lokasi : Medan Selera Bukit Indah Ampang 

Ayam Penyet !!

Sate Ayam ~~
*
dinner kali ni ada Adam !!
time ni baru balik dari ambil Adam kat rumah Opah Adam..
rindunya x tau nak cakap la...
padahal 1 hari je tak tidur bertiga ~~

Lokasi : Al-Azmi Bandar Baru Sentul

makanan kat sini memang sedap2 belaka...
tapi bab layanan~~~ hampeh !!
mungkin pelayan2 kat situ kene lah diajar
tentang customer servis...

sebabnye?? time amik order kene lah greeting customer dengan berhemah...
pastu kita yang nak order ni kene lah dibagi masa kan nak dipikir nak makan kan..
boleh pulak sorang pelayan yang berpewatakan wanita melayu terakhir tapi suara?? (auwww terkejut mak !!) yang mana beliau telah bertindak menggeleng2kan kepala sambil mulut muncung sedepa pastu siap ade bunyi berdecit lagi...
eh??? aku bayar la nak makan sini !! bukan mintak ko bayar !!
da la amik order salah..

tapi muka si pengorder ni tetap senyum ~~ 
makanan da sampai, makan je le....

Chicken Chop With Brown Sos

Chicken Chop With Mushroom Sos
 *
 *

Garret Popcorn !!
Ayah Uda Adam beli kat KLCC
requested from Ummi ehehehehe

semalam blogwalking kat blog sorang akak ni ..
ada lak satu entry dia buat pasal popcorn ni..
so semangat berkobar2 nih nak merasa..
thanks ye Ayah Uda ..

harga sepeket beso ni RM 26 !!

bertih jagung yang gebu2

lebihan dari dalam pack 

Garret Popcorn tissue yang kelasssss

Caramel Popcorn 

so berbaloi la harganya tu sebabnya benda alah ni memang super banyak 
so kalau nak sekali hadap memang muntah la..

agaknya boleh tahan seminggu kot..
Caramel Popcorn ni sangat2 manis..

ohh pada anda2 di luar sana yang nak tahu tentang harga popcorn ni boleh tengok kat bawah ni..
sebab harga dia berlainan mengikut flavour2 yang ada..

kredit : themummysya

so sekian sahaja entry ummijournal tentang makanan !!
lapar x ? lapar x ?


No comments: