19 December 2011

1sT timE raSa aPa itU ..... trAumA

wuhuuuu
ok memang sebelum ni x penah lagi rasakan satu perasaan macam ni..

semalam balik dari Batu Gajah Perak dalam pukul 12tgh malam..
time drive kepala otak memang ingat katil je..
tapi bila sampai rumah ..hampeh !! x boleh tido weh~~

then bukak la lampu kat ruang tamu rumah
tp still jugak x boleh tidur..

so hati ni terkumat kamit zikir2 kepada DIA
minta ditenangkan hati kecik ni..
baru lah boleh lelap, itupun x tau pukul berapa..

punca2 aku mengalami perasaan di atas adalah sebab insan-insan yang rajin bekerja di tengah2 malam mengunjungi rumah aku malam jumaat lepas..

pagi tu Walid Adam bangun pagi nak solat subuh..
cari handphone dia x jumpa..
cari da ni 1 rumah sekali baru perasan bag kerja Walid pun tak ade...
rupanya kitorang tak mangga pintu gate rumah..cuma selak pintu depan je..
so insan2 yang buat overtime tu da kopak kitorg punya cermin sebelah pintu tu dan dengan selamba membuka selak pintu tu...
haish ~~

barang2 yang hilang cuma bag kerja Walid, handphone Walid dan jam tangan daku pemberian Walid Adam !! sampai hati kau wahai pencurik !! jam pompuan pun nak amik ~~ tapi kan...betul2 sebelah bag kerja Walid Adam tu ada bag laptop yang dalamnya ada laptop dan purse tapi elok je terletak bag tu x diusik...maybe dorg x reti pakai laptop kot....

sebenarnya kan...dalam pukul 0400hrs tu Adam ada bangun tau...dia nangis memang lain macam..so da pujuk2 dia dekat 10minit baru la bangun buat susu dia...so rasanya maybe time Adam nangis tu pencurik tu still ada dalam rumah then kelam kabut keluar so dats why selamat bag laptop tu...

so selepas direnung kejadian di atas saya dan Walid Adam cuma berserah dan pasrah !!
sebab dah dikata....
لا حول ولاقوة إلا بالله
So kalau ini semua kehendak DIA..

kenalah redha kan..

sebabnya?? 
1. tak pernah lagi Walid Adam letak handphone jauh dari dia..mesti bawak ke bilik kalau nak tido...
2. setiap malam mesti Walid Adam akan periksa pintu gate tu bermangga atau tak ..
3. Jam tu memang Ummi suke letak merata wahahahaha ~~

hurm ~~ so kalau DIA da bekehendak macam tu, so jadilah ~~

 tapi Alhamdulillah ..kitorang x ada apa2..
so pagi lepas kejadian tu masuk kerja terus buat report polis ..
selalu buat 457 untuk orang lain..kali ni buat 457 untuk diri sendiri...

apa tu 457 ?? haaa nanti kita cerita next entry ek.. 
so kesimpulannya ~~~ kuncilah segala pintu di rumah tu ye..

malam ni mintak2 senang la nak tidur ~~~

s

No comments: