15 November 2011

Lemak Labu + Ayam Goreng Berempah = 5 Bintang

semalam sembang2 dengan adik ipar 
cerita pasal masak2 n makan2
so decided nak masak la pulak arini 
msg En Suami tanya nak makan apa??
En Suami requested Ayam goreng 

balik kerja bergegas la ke market cari bahan2...
sebelum tu berlaku perang percanggahan pendapat dengan my lovely ibu 
pasal jimatnya makan luar
huhuhu
bagi Ummi and Walid, makan luar lagi jimat dari masak kat rumah 
ye la, makan untuk dua orang je..
kalau nak beli barang nak masak untuk dua orang makan, bahan2 mesti sikit je pakai...
kat Tesco ke Carrefour ke Hiro ke mana la ada jual barang sikit2...
macam nak masak labu tu, nak makan dalam 4 ketul je sorang, tp yg jual kat market, separuh labu...
semalam beli barang pun total da dekat RM 30..
tapi lainla kalau anak da dua orang and lebih...
kena la masak kat rumah..
kalau makan luar tetiap hari or tapau lauk, duit kat Bank Negara pun susut....

ok da !!
meh tengok sini lauk pauk ( konon banyak je ~ ~ ) yang dapat 5 bintang dari En. Suami ni ....

*
*
*
*
*
*



SEKIAN TERIMA KASIH ~~~

No comments: