25 November 2011

aKu da GiLe dOOdLe !!

weeee
gile betul..
da gile nak merayap2 pulak jari aku ni kat atas laptop..
nak melakar n mengecat doodle2 ni...

dari jam 9 tadi duk depan laptop...
inilah hasil kerja aku selama lebih kurang 2 jam lebih ni ..
huhu





tetiba aku rasa aku sebaya dengan si Fatihah...
budak baru amik UPSR tu...
yang dapat guitar even dapat 1 A je tu.........

****************************************

Pada uuoollss yang nak amik doddle ni silalah tinggalkan link blog anda kat komen bawah ye....
thanks ~~~~

24 November 2011

TiA's do0dLe facE



hehehe macam mana tia??
jangan banyak tanya....

ini mmg hasil kerja seorang yang mahu berjinak2 dlm mendoodling 
wahahah :P

DooDLE LaGi ~~~~~


tengok !!!!
kenapa kak eton bagus??
because of my LOVE

kepada adik ku Tia....
kamu ade???


mY 1sT DooDLe

amacam ??
ahahaha ok la kan....

my 1st eksperimen kot ~~

special creadit tooooooo SRIKANDI CINTA

yang ni pulak, buat sendiri !!!! ehehehe


20 November 2011

joM sKodeNg pRojeK di HuTan Lipur Ampang


erk??? adakah anda nampak apa yang saya nampak??
kusyuk je mereka berdua buat projek apa tah...

Dalam jam 10.30 pg tadi bersiap ke Hutan Lipur Ampang..
cuma 5 minit je dari rumah
dekat kan ??
 tempat ni da bersih la sekarang..
orang pun boleh tahan ramai jugak...

so berpiknik la kitorang di tepi sungai ciptaan Yang Maha Esa yang indah ni~~~
sejuk weh ~~~

tapi kereta kena parking luar 
so kena menapak masuk dalam 
dan akan bertembunglah dengan kawan2 kita....
monkey2 yang super cute....
nak snap gambar diorang cam takut la plak..


baru sampai...
peace dulu


menu breakfast + lunch berpiknik 
perlu menapak masuk ke dalam




budak takut air..
duk kat tepi je le...




Add caption


17 November 2011

SEMAKAN KEPUTUSAN RESULT UPSR 2011 ONLINE DAN SMS


SEMAKAN KEPUTUSAN UPSR 2011 boleh dibuat melalui ONLINE dan SMS je sekarang ni..
senang kan..

tapi tadi bukak , xda pulak...
belum dikemaskini lagi katanya...
oo lupe~~ 
jam 10.00 am nanti baru boleh check ler ~~

tak pe...
kejap lagi try lagi..

tak payah tunggu adik ke anak ke pergi sekolah pastu nak tunggu dia balik rumah pulak baru boleh tengok result...

tah ape la result si TIA ni...
tapi apapun result yang kamu dapat nanti , terima lah ye...
kamu pun da buat yang terbaek kan....
ye ke??

My Lovely Tia ~ ~


Pada yang nak check online tu, boleh click link bawah ni..


yang nak check pakai SMS pulak boleh tengok contoh di bawah 


ok....Congrats In Advanve buat semua kamu2 di luar sana yang sedang ber-dup dap dup dap ~~~

SAMBAL BELACAN = 5 BINTANG

Wee ~ ~ ~
cubaan buat sambal belacan buat kali pertama adalah BERJAYA
En.Suami dengan bermurah hati bagi 5 bintang ...
cicah dengan ikan keli goreng 
yummy yummy ~ ~ ~

silalah telan air liur anda ~~

16 November 2011

Things Need 2 Do

ok...memandangkan Walid Adam mahu melebarkan sayap kemahiranny nun jauh di Ipoh (hahha bajet macam nak pergi oversea je..), Ummi ada plan untuk menghabiskan masa bersama before this Sunday ~ ~

1. Bawak Adam mandi kolam kat KLCC...da lama Adam x pakai swimming trunk Tom&Jerry ...
2. Masak Spaghetti + Goreng Ayam + Fries ( kira macam berpiknik la.....)

Bestnye ~~~~~ 

15 November 2011

Nasi Goreng Ikan Masin = 4 1/2 bintang !!

semalam Walid Adam requested Nasi Goreng Ikan Masin
Ummi ok je....stock ikan masin gelama pun memang ada dalam peti ais tu..

da siap2 hidang boleh pulak Walid tanya mana sambal belacan??
erk...lupe ~~~

Komen dari Pengkritik Tetap A.K.A En.Suami = 
sedap...4 bintang...
sebab x pedas 
tak rasa ikan masin 
tak ada sambal belacan 

huh ~~
then, Ummi pun kuarkan petai dalam peti ais..
tapi tu petai da siap kopek..

tau terkejut jumpa petai..
dapat lagi extra setengah bintang 
ahahha
uuoollsss x da kan ~~


ada lebih lagi..
so esok leh panaskan bawak bekal..
can da saving kat situ ~~~
bijak...bijak...

Lemak Labu + Ayam Goreng Berempah = 5 Bintang

semalam sembang2 dengan adik ipar 
cerita pasal masak2 n makan2
so decided nak masak la pulak arini 
msg En Suami tanya nak makan apa??
En Suami requested Ayam goreng 

balik kerja bergegas la ke market cari bahan2...
sebelum tu berlaku perang percanggahan pendapat dengan my lovely ibu 
pasal jimatnya makan luar
huhuhu
bagi Ummi and Walid, makan luar lagi jimat dari masak kat rumah 
ye la, makan untuk dua orang je..
kalau nak beli barang nak masak untuk dua orang makan, bahan2 mesti sikit je pakai...
kat Tesco ke Carrefour ke Hiro ke mana la ada jual barang sikit2...
macam nak masak labu tu, nak makan dalam 4 ketul je sorang, tp yg jual kat market, separuh labu...
semalam beli barang pun total da dekat RM 30..
tapi lainla kalau anak da dua orang and lebih...
kena la masak kat rumah..
kalau makan luar tetiap hari or tapau lauk, duit kat Bank Negara pun susut....

ok da !!
meh tengok sini lauk pauk ( konon banyak je ~ ~ ) yang dapat 5 bintang dari En. Suami ni ....

*
*
*
*
*
*



SEKIAN TERIMA KASIH ~~~

14 November 2011

Makan Lagik !!

1ST off all
tengok ni dulu !!



KASIH SEORANG UMMI
sanggup berhujan nak cover budak-tak-berapa-nak-kecik nih


************************************************
KAWASAN KEJADIAN PERTAMA 
 Deretan Kedai Makan Bukit Indah Ampang

ingat nak makan Bihun Goreng kat kedai kelantan tu
tutup pulak..
lamanya cuti raya haji kak oi...

so berhijrah la ke kedai western sebelah..



Mushroom Soup With Garlic Bread
( khas untuk Ummi yang sakit gigi )


Burger HotDog 
Walid punya
agaknya Walid da bosan makan Chicken Chop kot..

************************************************

KAWASAN KEJADIAN KE-2
NAILI'S PLACE SENTUL 


dia kenyang bila duk mencangkung tengok fish yang dipanggil meow !!


Nasi Goreng Kampung
tengok harga agak cam terkejut
tapi bila makan.......OK !! 5 BINTANG ~ ~


Ummi baru lepas cabut gigi
doctor cakap makan benda2 sejuk je
so amik la ni....
ABC Special with Ice-Cream

Fries tu Adam yang punya
tapi dia tak makan pun..
kan da kata, dia kenyang tengok meow tu....

***********************************************
tadi da tengok KASIH SEORANG UMMI kan...
persembahkan

KASIH SEORANG WALID



10 November 2011

haRta KaRun unTuk di Let Go ! !

balik keje petang tadi tetiba datang lak rajin nak kemas2 barang kat kabinet tepi dapur tu...
ade beberapa barang yang still elok condition dia tapi da tak pakai...
dari simpan baik jual balik kan...
ada jugak pekdahnya....

condition sangat2 ok....
cuma ada la kesan2 antik sikit kat barang tu hehe
barang2 memang simpan elok dalam kotak....


HAIR STRAIGHTEN
RM 15.00



IRON 
RM 20.00
  * iron ni rasanya pakai tak sampai seminggu..iron ni berat sangat..


COMPACT CAMERA GRANDVISION EZSHOT EL5027
RM200
* camera ni bukan la ada sekali dalam kabinet sekali dgn barang2 atas tu...
ni letak dalam laci ok....elok je tersimpan dalam kotak dia..
ade sekali dia punya MANUAL GUIDE,MEMORY CARD 2GB,CD,USB CABEL
* sebab x pakai?? da ade camera lain huhuhu ~ ~


SPECTRA 3 BREASTPUMP
RM 200
* atas faktor2 kebersihan dan keselamatan pengguna
 (chewah ~~), just jual dia punya mesin pump je...aksesori2 lain boleh la beli dekat KAK FARAH SARAKIDS ni....breastpump ni pun beli kat dia dulu...

>> nampak tak bag biru tuh?? tu nama saintifik dia COOLER BAG.....hehehe :P
saya bagi free je ye uuoolllsss ~ ~ ~

***********************************

pada yang berminat boleh 

SMS 0176016127
EMAIL : nissa_slay@yahoo.com
PM FB : nissa irna

09 November 2011

Cari Jalan Untuk Makan...

huh??
nak makan pun kena cari jalan??
harus lah...
salah satu cara adalah bila adik kandung dengan bermurah hati belanja makan ..
sebab target yg ditargetkan telah dicapainye pun ~~~~ hadoi....

Kawasan Kejadian : Syah Tom Yam & Seafood BBSentul
( punca je makan kat sini...sebab Al-Azmi n Al-Hidayah tutup)
sampai lauk kat sini abis lah..


Adam yg gedik nak bgambar jugak

Si-Tokey-Berbaju-Biru tu yang belanja.....

tunggu nasik tak sampai2...
ala nasi yang satu periuk tu.......

ok..kalau kamu nak nampak kurus, teruskan berposing
macam nih...


my Lovely Ibu ~~~
xoxo

sorry la ajam...da edit to muka kamu still x nmpak jugak..


Peace yg bukan style Adam
erm...bintang yang boleh diberi ??

3 bintang !!!
( kesedapan makanan tak dapat
 dinikmati akibat sakit gigi ~~~ )

04 November 2011

bosanTONTONwifiSELIPAR

tajuk entry yang tah pape...


bosan gila la pulak pagi2 jumaat ni
mengantok jangan cakap la..

so mari penuhkan hari ini dengan menengok movie di TONTON
kot la laju cikit nak tengok kali ni..
tah sape punya WIFI aku pakai nih...
padahal broadband ada je tercucuk kat pinggang lappy nih cuma tak connect je...
kasi dia rehat sikit....

gambar di bawah hanya sebagai selingan di pagi hari..

selipar yang berusia 1 tahun dan 9 bulan
telah tamat riwayatnya..

digantikan dengan selipar yang
sumpah-aku-rasa-aku-cute


ni bukan la selipar nak jalan2 keluar rumah..
cuma sebagai penyedap tapak kaki..
pakai dalam rumah....

bye !!!

01 November 2011

My Lovely Ayah


It Doesn't Matter Who My Ayah Was

It Matters Who I Remember He Was

Love You Ayah !!!

Love You Sooooo Strong !!

4 bintang kuewtiau dari Walid Adam


for me??
5 bintang ....
tapi Walid Adam bagi 4 bintang je...
huh ~ ~

Walid cakap kuewtiau ni terlebih masam ..
tapi ok je bila Ummi rasa..
sedap la !!!