25 October 2011

3 hari 2 malam .... ini bukan percutian....tapi ini dapat me-relax-kan minda yang kusut ~ ~

bila blog adalah kepunyaan sendiri, jadi adalah normal bila tajuk entry sangat panjang berjela.....

*
*
*

22 OKTOBER 2011
pulang ke kampung suami 
Batu Gajah Ipoh Perak

kali ini ditemani ibu tersayang dan adik tercinta...
tercinta la sangat kan..... )

pulang sehari lewat dari birthday Fakhira
tapi ...tak pe...
sebab 21 Oktober tu Kak Dibah dari dmuffinsfan
kan da cakap....lepas order yang Adam punya ni , mesti akan order lagi...
(sila click perkataan yang berwarna pink tu untuk cerita yang lebih lanjut.....)


thanks Kak Dibah
melayan kesongehan saya

on our way to Ipoh
opps sorry Opah...gambar x masuk pulak..

akibat lupe tujuan balik kampung sebab nak pergi kenduri kawin
bila lupa bawak baju yang sesuai jadi marilah berlari ke Tesco mencari baju kurung
seronok ~~~


Adam's New Hairstyle
style kan??

eh......
cam sama ~ ~
mungkin ni sumber inspirasi Walid
 time make over rambut Adam..

x dapat bergambo dengan pengantin
dia sibuk bermakeup

BOTH OF TIA'S

Makan2 di McDonald

Di Balik Cermin Mimpi



Di Balik Cermin Mimpi 
Aku melihat engkau
Di dalam engkau
Aku melihat aku
Ternyata kita adalah sama
Di arena mimpi yang penuh bermakna
Bila bulan bersatu dengan mentari
Bayang-bayang ku hilang
Di selebungi kerdip nurani
Mencurah kasih, kasih murni
Mencurah kasihDi balik cermin, cermin mimpi
Adalah realiti yang tidak kita sedari
Hanya keyakinan dapat merestui
Hakikat cinta yang sejati
Hakikat cinta yang sejati
Dengan tersingkapnya tabir siang
Wajah kita jelas terbayang
Dan terpecah cermin mimpi
Menjadi sinar pelangi
Pelangi

21 October 2011

bukan jari ini yang menulis....

ADA 
SEDIA 
KEKAL 
BERLAINAN DENGAN YANG BARU 
BERDIRI DENGAN SENDIRI 
ESA
KUASA
MENENTUKAN 
MENGETAHUI 
HIDUP 
MENDENGAR 
MENGETAHUI
HIDUP 
MAHA MENDENGAR 
 MAHA MELIHAT 
BERKATA-KATA
BERKUASA
MENENTUKAN  
MAHA MENGETAHUI  
HIDUP 
MENDENGAR 
MELIHAT 
BERKATA-KATA


jari ini menari atas kehendakNYA

pagi ni...
hati rasa sangat mendung 
sahabat saya....
macam tau2 akan perasaan ini
di-share-kan link zikir2 di muka buku 
dari situ , satu persatu zikir2 memuji ALLAH YANG MAHA ESA menjentik telinga ini...
dan sikit demi sikit, perasaan yang mendung itu bertukar tenang ...
tenang setenang-tenangnya.....
namun kadang kala sebak..
sebak bila flash back kembali ,
bila gembira, suka, 
ingat pada DIA hanya datang kejap-kejap...
bila rasa sedih, murung...
hanya ingatkan DIA...
hati boleh tenang kembali...

TANAH YANG DILANDA KEMARAU 
APA JADI JIKA HUJAN LEBAT TURUN MENYIMBAH TANAH YANG KERING KONTANG ??
AKU.......
AKU MAHUKAN HUJAN LEBAT ITU .... 




20 October 2011

kesan injection >> sebelum dan selepas...

SEBELUM 


SELEPAS

ok..itulah kesan2 selepas kena injection ..
sebelum kene cucuk, bukan main kan...
da kena, hah amik  ~ ~ ~ 
terlentok ....
masuk kereta da x cakap ape dah...
terus tidur...


11 October 2011

saTu miNggu punYa aKtiViti

dalam masa satu minggu ni macam2 benda dah di buat..

antaranya adalah :-
( gila skema ayat ...... )


makan2 @ Flaming Steamboat Danau Kota

hurm..buat kaki makan tu mmg uoollss bagi la 5 bintang kat sini..

aku ?? say NO to seafood !!

makanan secara buffet so boleh makan sampai muntah kenyang !!


yg lain sibuk menyenakkan perut masing2 dgn perbagai jenis seafood...tapi aku hanya ini !!
sedap sgt la tuh ~~

time ni sume perut da kenyang ~~~

 pastu keesokkan harinya g makan kat Al-Azmi Bandar Baru Sentul pulak...
ok yang ni , dapat 5 bintang

Chicken Chop kat sini adalah super sedap !!
tapi kan...die punye side dishes tu cam lawak je....
carrot+brokoli+sweet potato tu mmg x usik ehehe

5 bintang !!!!!
With My Luvly Ayah 

4 Dara...
OOppsss sorang tu da jadi mak dara ~~
 
L.O.V.E

*
*
*
*

dapat pulak ole2 dari Cik Izan...
dari Sabah ~ ~

last year dapat gelang mutiara
dis year dapat brooch jugak
saya mmg sayang sahabat saya yang nih !!! 

09 October 2011

teRasa aYu di maLam ahAd yAng indAh~ ~ ~ ~

memang malam2 kalau nak update blog, tajuk entry kena panjang2....
( tangan di dada, mata ke atas )


kuang ..kuang ...kuang
terasa diriku ayu pulak ber-hello kitty ni...
hehehe :P
Mr Lappy sudah di re-format balik ..
so macam2 la kena upload balik...
tapi benda penting yang kena ada just photoscape and real player je...

My Nokia X6 yang haritu nya rosak screen pun da ok balik...
tapi sekarang sedang berkira2 nak pakai BlackBerry..
hasil hasutan si Kazi ngok Ngek ..

so da decided nak amik Bold 3
tapi sedang fening sama ada nak putih or hitam ...

putih ??

hitam ??

erm....
ok ~ ~ ~
I have decided.....

PUTIH ITU SUCI 

sekian terima kasih....


08 October 2011

LoveKhaalishGarage New Arrival !!!

weuuuhuuu~~
lamanye x menjalani hidup seperti seorang peniaga berjaya seperti CIK NANA ISLAMIOPARADISE !!
ahaha
amik stock ikut mood..
ngok ngek betul
itu la dia Nissa Irna
T_________________T

so silalah menjamu mata dengan stock2 yang baru je tiba ni !!

CALON-CALONNYA ADALAH..

*****************************************************************


dua baju kat atas ni amat sesuai bagi yang berbadan size L dan XL
( aku la tuh !!! )

CODE : LKG 1
MATERIAL : CHIFFON 
SIZE : XL
WIDTH : 40 CM 
BUST : 104 CM 
WAIST : 84-114 ( ELASTIC DESIGN....jgn risau hehehe )
LENGTH : 76 CM 
SLEEVE LENGTH : 19 CM 
CUFF WIDTH : 22-32 ( ELASTIC DESIGN )
ARMPIT : 48 CM 
COLOUR : 
GREEN 
BLACK 

p/s : belt is not included....hanya sebagai idea untuk u guys mengayakan pakaian nih ...

RM 58.00

*****************************************************************


sweetnye kan ??
baik korg beli sebelum aku yg pkai sendiri baju nih hehehe

CODE : LKG 2
MATERIAL : LACE
DRESS LENGTH : 70 CM 
INNER LENGTH : 75 CM 
BUST : 88-95 CM 
RM 39.90

**********************************************************

baju di atas memang memikat idaman kalbu hehhe :P

CODE : LKG 3
FABRIC : CHIFFON 
LENGTH : 74 CM 
BUST : 66 AND CAN STRETCH TO 82 CM 

RM 39.90


***************************************************************


tergoda x?
tergoda x?
T_________________T

CODE : LKG 4
MATERIAL : COTTON + LACE
FREE SIZE 
BUST : 98 CM 
SHOULDER WIDTH : 38 CM 
SLEEVE LENGTH : 41 CM 
LENGTH : 61 CM 
COLOUR : 
BEIGE 
 BLUE

RM 39.90

***************************************************************


CODE : LKG 5
MATERIAL : COTTON 
FREE SIZE
BUST : 80-98 CM 
SHOULDER WIDTH : 35-46 CM 
SLEEVE LENGTH : 64 CM 
LENGTH : 61 CM 

COLOUR :
HITAM ITU MENAWAN ( SOLD )
PURPLE ( SOLD )
HIJAU  ( SOLD )
BIRU 

RM 29.90

******************************************************************
SOLD !!

aik..main kenyit2 mata lak ek...

CODE : LKG 6
MATERIAL : CHIFFON 
INNER : YES
FREE SIZE
BUST : 86-102 CM 
SHOULDER : 32 CM 
SLEEVE LENGTH : 8 CM 
WAIST : 66-104 CM 
DRESS LENGTH : 82 CM 

RM 39.90

***************************************************************

ok...jom tengok handbag pulak..
tapi kali ni ade satu design je..


CODE : LKG 8
HEIGHT : 23CM 

RM 45.00

*****************************************************************

jadi....jika berminat silalah 

SMS : 017-6016127
EMAIL : nissa_slay@yahoo.com

atau tinggalkan komen di entry ini

BYE !!!

07 October 2011

Fashi0n @ LoveKhaalishGarage







SOLD 


SOLD !!


SOLD !!

SOLD !!

SILALAH MERAMBANG MATA MELIHAT ITEM2 DI ATAS 
XOXO

ORDER BOLEH DIBUAT MELALUI :-

SMS : 017-6016127
EMAIL : nissa_slay@yahoo.com

03 October 2011

AYAH

AYAH 
dia AYAH MERTUAKU 
Allahyarham Amir Hamzah Bin Mat Lazim




telah pergi meninggalkan hal duniawi pada 28/09/2011
pada masa ini dia sedang berbahagia di tempatnya sekarang
lebih indah dari syurga dunia

bila pula masa kita?
kita nak kembali kepada DIA..namun, 
sudah kenalkah kita dengan DIA?

tanya pada diri sendiri


rindukan gurauan ayah ~~~~