30 August 2011

.:: Aidilfitri ::.


thanks En.Suami.......
walaupun cuti 10 hari sanggup x balik kampung dan melupakan hasrat nak balik kampung tu..
click SINI kalau lupa hasrat murni mu itu....
  
malam raya buat rendang ayam requested from En.Suami...
pagi raya bawak datang balai ..
beli lemang dan serunding..

x sabar bak balik keje...
nak pakai baju raya...


T_T

My Current FB status :::


25 August 2011

.:: Alanna Qish ::.


sedih...
itu je yang mampu digambarkan dengan kata-kata selain disedekahkan Al-Fatihah kepada si manis Alanna..
tak sanggup aku bayangkan andai berada di tempat mummy Alanna...
sesungguhnya kamu berdua sungguh kuat mummy dan daddy Alanna..




Alanna Qish..
dilahirkan pada 24 OGOS 2009


si manis Alanna Qish pergi menemui Ilahi kerana Gaucher Desease Type 2
dah macam2 rawatan yang dilalui si manis Alanna..

Allah lagi menyayangi kamu sayang..
walau tak ada sebarang pertalian darah sekali pun, tetapi terasa diri ini betul2 dekat dengan Alanna..
berkali2 kisah Alanna yang dicoret oleh mummy dan daddy Alanna akan dibaca..

setiap kali coretan tersebut dibuat, mummy Alanna akan menyelitkan gamba Alanna yang penuh dengan jarum2 dan wayar2 di badan2 Alanna...

entry ini khas buat si manis Alanna Qish..
tapi tak sanggup rasanya hendak dimasukkan gambar semasa si manis ini berada di wad..
sedih...sedih sgt..
Ya Allah....beratnya dugaanMu pada keluarga ini Ya Allah....

tatapilah wajah comel manis arwah Alanna Qish Bt Syarulniza








 Al-fatihah ~~~~



dan buat kamu Nadime....
sabar ye..
itu je yang mampu diluahkan tatkala melihat kerinduan si Abang ini terhadap arwah adiknya..


Alanna Qish 
24/08/2009-05/06/2010

18 August 2011

ReviEw : CupCake PrinCes bY tripLe F

Da abih baca !! wehehehe
sambil baca sambil dgr semua OST Full House..
LOL !!

jom tengok review yang aku buat tentang cite ni..

Kasih itu Cup..Sayang itu Cakes by Falihin Jasmy

1. Blogger ni da siapkan watak2 yang dilakonkan oleh pelakon2 Msia ni...*sgt2 seswai ok ~~
so sambil baca da leh imagine sape yg bawak watak tu ..

2. Setiap jenis cupcake yang blogger ni mention dalam setiap series akan ada gambar cupcake yang dimaksudkan.....* buat aku rasa lapar setiap kali baca T_T
* kalau la dapat cupcakes yg cantik2 time my big day kan bes~~~~~

3. Rasanya watak utama cite ni cam dapat kat Pn.Rose ops silap !! Aunty Rose je...kelakar la Aunty Rose ni...mulut leh tahan ~~

4. Jalan cerita not bad...tapi adegan kat lapangan terbang tu macam da klise sangat lah...tapi yang lain2 adalah sgt sweet ~~ ehehe

so itu je la yang aku dapat tengok dari cerita ni....
pasni boleh continue dengan cerita2 yang lain pulak..

nak ni !! nak ni !! nak ni !!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
p/s:  En.Suami.......Si Isteri ini tau E.Suami x kan baca blog ni...tapi alangkah bagusnya En.Suami pandai membaca isi hati Si Isteri ini yang nak Cupcakes yang comel2 untuk big day Si Isteri ...hahahaha boleh ke cmni?? toink !!

.:: CupCake PrinCes bY tripLe F ::.

apa nak buat arini selain blogwalking??
da sakit sendi2 kaki ni duk bjalan2 kat blog org nih ...

* errr sakit sendi sbb blogwalking pkai kasut nih !!! 

so arini nak baca 1 cerita nih..
memang selalu update blog Bro Falihin Jasmy ni..
tapi x tergerak lagi hati nak baca series ni..
maybe sbb die bsambung2 kot..
so series ni da sampai final da..
leh la baca secara marathon ehehe xD


nanti selesai abis semua series ni leh la wat review ye ~~~




17 August 2011

.:: cHecK List For diS coMinG eiD !!

1. Baju Raya - Done !!
* masuk tahun ni da dua tahun la x beli baju kurung..reason ?? saya bekerja di pagi raya ok !!
so balik keje juz pkai baju kebaya n jeans...bajet vouge okeh !! ahaha

2. Bag Raya - Done !!

* beli kat besan in future Cik Ain Salam wehehehe 

3. Kasut Raya - Not Yet T_T
* erk ?? cmne ni?? 
baiklah !! ahad ni nak ajak En.Suami ke Midvalley/KLCC..
so ingat nak beli sandal dan wedges kat Vincci..eh Nose pun cam cantik jugak..












tapi kan.....macam nak mengepaw En.suami la...untuk my big day present..
tapi 30hb ni da raya....cmne??? 

12 August 2011

.:: Lovely Co0kies by My LoveLy iBU f0r oRder ::.


ALMOND LONDON RM 25
CHIP CHOCOLATE RM 25
TART NENAS RM 23

harga yang tertera adalah untuk kuantiti 50 biji

COD : KL / SELANGOR

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

my lovely ibu memang specialist buat 3 jenis biskut ni...
so very very very recommended !!!!

so uuolls yang nak free order boleh terus directly
 call / sms me !!

Nissa Irna 0176016127

10 August 2011

biRThdAy pResEnt iN aDvaNce fr0m nuFFnaNg ! ! ! !

weeee :P
sila lah jeles ye...
 kan da bgtau bila My Big Day tu...
x tau??
boleh click SINI 

tapi boleh pulak si NUFFNANG  ni bagi awal pulak..
tanjat boboy tau ~~~~~
BIG THANK YOU  to NUFFNANG and TGV !!!


rasanya macam x manis lak nak tengok wayang time bulan puasa ni...
so da abis puasa nanti leh la tengok mana2 cerita yang patut kan..

08 August 2011

.:: seTeNgah buLan gaJi uNtuK rEnDaNg aYam !!!

sebenarnya tajuk entry tu cam x logik je..
biar la...
blog aku..suke ati aku 
hehhe
xD


weeee :P
atas rasa gembira serta syukur dengan ini dipersembahkan Rendang Ayam..
lauk untuk berbuka tadi request dari En.Suami..

disebabkan gembira dapat bantuan kewangan untuk raya nanti sebanyak setengah bulan gaji Ummi pun buat la Rendang ni ..
sangat menipu ok...
sebab Rendang telah siap semasa berita diumumkan dlm berita tadi ~~~~

dapat 5 bintang ok dari En.Suami ..
thanks sayang !!

.:: tuToriAL :: jAntUngku bErdeNyut...heartbeat punye pasal :P

HeartBeat ni kalau tak silap dari tahun lepas lagi da pernah usha2 da...
sebab time tu nak cari hadiah untuk En.Suami..
pastu sekarang ni time blogwalking mesti nampak bloger2 letak banner HeartBeat ni..
ingatkan dorang letak banner kira macam testimonial..
rupenye dapat $$$$$$ jugak....

so tadi pergi lah ke HeartBeat ni....

so seperti yang dipahamkan sekali click kat banner kat bawah header ummijournal ni dapat la income RM0.04
then kalau ade sesiapa yang nak join HeartBeat ni boleh jugak click kat banner bawah header tu then register la kat dalam website tu....
kat situ je da leh dapat RM2.00
sape nak bagi duit free2 camtu je kan...

cool kan? bkn susah pun...
x keluar peluh....

so kepada sesiapa yang sudi nak bagi duit kat saya boleh la click kat banner bawah header tu ye..
nak register pun click kat situ jugak...


07 August 2011

.:: RamadHan bReak-Fast ::.

Lokasi : Kenny Rogers + Old Town Jaya Jusco AU2 Setiawangsa

erm..berbuka kali ni Walid and Adam je jejaka idaman....
tapi ok je...
tapi ada jugak la segmen2 cite Anissa time ni ...
uuolllss memang sengal..


kesengalan korg x kan pernah hilang walau umur masing2 da meningkat dari tahun ke tahun ....
Dats why korang ada dalam list ini !!!


reserved !! then baru g shopping baju raya !!

snap then sent kat En.Suami yang sedang berada kat surau..
then En Suami replied "OK"
xD

da bayar terus turun bawah untuk berbuka..
semangat nih nak berbuka..
padahal bukan puasa pun...
bendera jepun sedang berkibar

 thanks Walid sbb join sekali..

 tiap2 tahun mesti cukup kami berlima...
ops berenam sekarang ~~~
Happy Belated Birthday untuk Nieda


lepak2 kat taman depan JJ tu sambil tengok show Adam ..
sangat2 kelakar la anak Ummi ni..

Sayang Korang So Strong !!!!!

01 August 2011

::.amPanG - batU gAjah iPoh - TamAn b0Tani IpoH - LumuT - AmPanG ::.

gila panjang tajuk entry ni ...waahaha..blog aku..sukati aku...:P
jumaat aritu bersamaan dengan 29 Julai 2011 balik kampung ke Batu Gajah Ipoh...

maleh nak cite banyak...
.:: Let's Pictures Talk ::.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
jumaat tu x masak pun...beli Dunkin Donut buat lapik perut sebelum memulakan perjalan....sebelum nak bertolak tu sila ikut peraturan disini ...

sampai Batu Gajah lebih kurang jam 12 tgh mlm kot...
sampai je kampung terus bersantap bersama En Suami...

esoknya ke pasar beli ketam..
teringin ok....bukan mengidam.....sama juga kejadian macam disini ~~~


sila jangan buat muka ketat bila dibawa
berjalan di pasar !!!


sesi timbang menimbang si penjual ikan...


ikan ni banyak tulang...tapi sedap ~~~~
simple je masak mcm ni.....
minyak pun x pakai banyak ...


pastu ke Taman Botani ..
tempat ni sgt2 cantik ok...




balik dari Taman Botani singgah makan ABC ....
makan juga laksa tambah telur rebus sebijik....tapi terlampau sedap so tiada gambar untuk tatapan umum....


ok..ke Lumut pulak...
tapi rasanya bes lagi Teluk Batik..leh duduk tepi pantai...


 ABC again !!!!!

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
jom tengok gambar sisipan hehehe xD

sesi bersama artis..


tahap kemanjaan yang melampau ..