28 July 2011

.:: tEngOk mEreka, sAya teRingaT kiSah Lama ::.

teringat kisah lama?
sila jangan salah faham...
xde kena mengena dengan keadaan rambut mereka yang dah gondol  botak tu...

mereka ini adalah insan2 yang akan BERKHIDMAT UNTUK ALL MALAYSIANS !!
time ni dorang still tengah OJT ( on job training )
tengok muka dorg betul2..
ada sorg tu macam Azlan The Typewriter kan??



bila tengok muka sorg2, teringat pulak time training kat PULAPAH dulu....
ada yang manis..pahit ...kelat .....
yang manis tu memang tersangatlah manis...
kalau yang pahit tambah lagi kelat, ish ...
rasa nak lempang2 muka member katil depan...
jangan marah Onel ku sayang~~~~~

dalam masa training ni, mental kena kuat beb..
kalau da tercalar cikit, so akan rasa tension yang berganda2 la bila duduk dalam ni...
so nak mengelakkan dari mental tercalar, juz go with the flow~~~
ikut je la gaya hidup kat sana...
orang yang diluar x kan rasa apa yang kita rasa...
kita yang pilih untuk ke jalan ini...
so terima je....

bila kita da bersusah payah selama berbulan2 dalam ni, bila keluar pulak terdengar pulak insan2 yang sangat bermulut berbisa mengutuk kerja kita, memperlekehkan baju yang kita pakai...so agaklah kita rasa bengang kan......ini periuk nasi kita....kita bergadai nyawa lah untuk dorang ni, eh boleh pulak nak memperlekehkan kami???
kamu sedar tak ketika kamu cantik bergaya di hari raya yang indah, kami pula berbaju biru sedondon di sini???

untuk anda yang mempunyai sifat di atas, sedarlah......kamu tu kalau ayam hilang datang cari kitorang....gado dgn jiran cari kitorang.....

ish panjang lak entry yang ni......

so tadi pegi terjah blog triple F
dapat tau yang Bro Ben wat segmen...
malam ni boleh la kot join...hehehe

2 comments:

Ijan said...

Salam ummi Adam,
Rakyat Msia kena berterima kasih kat PDRM sebab bersusah payah menjaga keamanan negara. Tak patutlah bila kata yang bukan2.
Anyway, selamat berpuasa buat Mama Adam dan keluarga... semoga ceria2 selalu :)

kHaiRunNisSa iRnA said...

thanks ijan ~~~ kerana menghargai KAMI !!