.:: sAraPan sekAraNg & duLu ::.

by - July 23, 2011

Good Morning Malaysian !!!!


yEs i'm proud to be Malaysian !!!!
tapi x salah rasenye kalau bersarapan dengan menu omputih.....
asalkan berkhasiat....
untuk yang berdiet.....
ehem-ehem :P

erm...tetiba teringat pulak kan menu2 sarapan di kala bujang time tinggal dengan family...
selalu my lovely ibu akan buatkan menu2 ni time hujung minggu.....kalau weekdays ibu sibuk niaga....
Opah Adam kan wanita bekerjaya..
wahhhh~~~~

nak tengok ibu saya ??? A.K.A opah Adam 


ummi with Opah..
auuww opah...muka bagi la senyum sikit...nak masuk tv blog ni.....
jom usha apa menu2 yang Opah selalu buat....

Lempeng Pisang
oh !! my Favourite !!!!!!!!

 kredit to Kak Roz

Cekodok Pisang 
ini pun sedap.....Opah kalau buat x letak ubat....
kalau beli kat luar mesti makcik2 tu letak ubat...
x sedap la makcik !!!
mkcik ingat sedap ke mkcik ??

kredit to Kak Latifah 

lagi 1...jemput ikan bilis..
hehehe ini boleh kata selalu jugak buat ni...

 kredit to Mionie

last but not least !!
Nasi Lemak 
hehehe
memang Opah Adam jual nasi lemak..
tapi kalau nasi lemak buat makan kat rumah lain tau...
erm~~~tadap ~~~ ( cara Adam cakap )


ok...memang sedap makanan2 di atas ni...
tapi Ummi Adam ni sedang berdiet ok....(mata keatas, tangan di dada)
so baiklah makan makanan yang di bakar saje...
tanpa minyak, of coz ~~~~
iaitu seperti menu yang paling atas sekali.....
kadang2 Ummi akan rembat KokoKruch Adam hehhe

selain tu Ummi ada ini !!!!
sangat sedap dimakan begitu saja atau makan bersama milo...
yummy ~~~~



You May Also Like

6 comments