27 July 2011

.:: biLa dApuR bErbunYi ::.

Saya yakni Ummi Adam yang juga merangkap Isteri kepada En.Suami telah merajinkan diri memasak menu yang agak special di petang Selasa yang indah walaupun penat baru balik keje..

MENU : AYAM PANGGANG ALA KENNY ROGERS 
( sila menangis T_T )
dengan ini dipersembahkan ~~~~~~~~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
En Ayam.....sila bersopan santun sikit...x payah nak terkangkang sangat lah..malu kat orang nih ~~~
 hehhe ayam bakar sekor2 x tahan tu...
pastu nak potong ayam tu nak jugak pakai gunting macam yang buat kat Kenny Rogers..
ok~~Ummi ada pengalaman bekerja di fast food Kenny Rogers selama sebulan ..hehe

so kebetulan Mak Ngah Adam datang ...so dia memang pandai pilih time nak datang rumah !! 
kitorang siap kol si Kazie tanya macam mana nak gunting ayam ni..
last2 potong jugak cam biasa......

dan terhasillah ini !!!
untuk pengetahuan my coleslaw adalah sangat sedap ok !!
( sangat x salah bila puji diri sendiri bila kenyataan yang diberi adalah komen jujur dari si pemakan )


resepi ni di copy dari blog akak dari oberseeeeee
thanks a lot sis....
sebelum ni da banyak kali da buat..( konon nak bagitau da expert la nih )
tapi ni try cara lain pulak...
resepi asal pulak dari Kak Hamidah 


coleslaw pulak adalah sangat simple...
juz hiris kobis then sagat carrot..
letak gula cikit..
mayonis yang khas utk coleslaw....SIAP !!


saya mendapat 5 bintang dari Mak Ngah Adam !!

En Kenny Rogers, silalah merasa tergugat dengan kehadiran saya di persada pemakanan ni....



dalam bulan puasa yang mulia akan datang, akan berasap serta berting-tang ting-tang la kat dapur...penat ?? ye memang penat....gila x penat....balik keje nak kena masak pulak..tapi untuk insan2 yang tersayang, mak tak kisah nok ~~~~~~
so nantikan menu2 hasil air tangan ku ini ya ~~~~



No comments: