28 July 2011

.:: tEngOk mEreka, sAya teRingaT kiSah Lama ::.

teringat kisah lama?
sila jangan salah faham...
xde kena mengena dengan keadaan rambut mereka yang dah gondol  botak tu...

mereka ini adalah insan2 yang akan BERKHIDMAT UNTUK ALL MALAYSIANS !!
time ni dorang still tengah OJT ( on job training )
tengok muka dorg betul2..
ada sorg tu macam Azlan The Typewriter kan??



bila tengok muka sorg2, teringat pulak time training kat PULAPAH dulu....
ada yang manis..pahit ...kelat .....
yang manis tu memang tersangatlah manis...
kalau yang pahit tambah lagi kelat, ish ...
rasa nak lempang2 muka member katil depan...
jangan marah Onel ku sayang~~~~~

dalam masa training ni, mental kena kuat beb..
kalau da tercalar cikit, so akan rasa tension yang berganda2 la bila duduk dalam ni...
so nak mengelakkan dari mental tercalar, juz go with the flow~~~
ikut je la gaya hidup kat sana...
orang yang diluar x kan rasa apa yang kita rasa...
kita yang pilih untuk ke jalan ini...
so terima je....

bila kita da bersusah payah selama berbulan2 dalam ni, bila keluar pulak terdengar pulak insan2 yang sangat bermulut berbisa mengutuk kerja kita, memperlekehkan baju yang kita pakai...so agaklah kita rasa bengang kan......ini periuk nasi kita....kita bergadai nyawa lah untuk dorang ni, eh boleh pulak nak memperlekehkan kami???
kamu sedar tak ketika kamu cantik bergaya di hari raya yang indah, kami pula berbaju biru sedondon di sini???

untuk anda yang mempunyai sifat di atas, sedarlah......kamu tu kalau ayam hilang datang cari kitorang....gado dgn jiran cari kitorang.....

ish panjang lak entry yang ni......

so tadi pegi terjah blog triple F
dapat tau yang Bro Ben wat segmen...
malam ni boleh la kot join...hehehe

27 July 2011

.:: biLa dApuR bErbunYi ::.

Saya yakni Ummi Adam yang juga merangkap Isteri kepada En.Suami telah merajinkan diri memasak menu yang agak special di petang Selasa yang indah walaupun penat baru balik keje..

MENU : AYAM PANGGANG ALA KENNY ROGERS 
( sila menangis T_T )
dengan ini dipersembahkan ~~~~~~~~
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
En Ayam.....sila bersopan santun sikit...x payah nak terkangkang sangat lah..malu kat orang nih ~~~
 hehhe ayam bakar sekor2 x tahan tu...
pastu nak potong ayam tu nak jugak pakai gunting macam yang buat kat Kenny Rogers..
ok~~Ummi ada pengalaman bekerja di fast food Kenny Rogers selama sebulan ..hehe

so kebetulan Mak Ngah Adam datang ...so dia memang pandai pilih time nak datang rumah !! 
kitorang siap kol si Kazie tanya macam mana nak gunting ayam ni..
last2 potong jugak cam biasa......

dan terhasillah ini !!!
untuk pengetahuan my coleslaw adalah sangat sedap ok !!
( sangat x salah bila puji diri sendiri bila kenyataan yang diberi adalah komen jujur dari si pemakan )


resepi ni di copy dari blog akak dari oberseeeeee
thanks a lot sis....
sebelum ni da banyak kali da buat..( konon nak bagitau da expert la nih )
tapi ni try cara lain pulak...
resepi asal pulak dari Kak Hamidah 


coleslaw pulak adalah sangat simple...
juz hiris kobis then sagat carrot..
letak gula cikit..
mayonis yang khas utk coleslaw....SIAP !!


saya mendapat 5 bintang dari Mak Ngah Adam !!

En Kenny Rogers, silalah merasa tergugat dengan kehadiran saya di persada pemakanan ni....



dalam bulan puasa yang mulia akan datang, akan berasap serta berting-tang ting-tang la kat dapur...penat ?? ye memang penat....gila x penat....balik keje nak kena masak pulak..tapi untuk insan2 yang tersayang, mak tak kisah nok ~~~~~~
so nantikan menu2 hasil air tangan ku ini ya ~~~~



# w0rDLess weDneSdaY #01~~










motif ???

nak bagitahu yang saya still pakai bag hantaran kawen !!


hahahhaha 

23 July 2011

.:: sAraPan sekAraNg & duLu ::.

Good Morning Malaysian !!!!


yEs i'm proud to be Malaysian !!!!
tapi x salah rasenye kalau bersarapan dengan menu omputih.....
asalkan berkhasiat....
untuk yang berdiet.....
ehem-ehem :P

erm...tetiba teringat pulak kan menu2 sarapan di kala bujang time tinggal dengan family...
selalu my lovely ibu akan buatkan menu2 ni time hujung minggu.....kalau weekdays ibu sibuk niaga....
Opah Adam kan wanita bekerjaya..
wahhhh~~~~

nak tengok ibu saya ??? A.K.A opah Adam 


ummi with Opah..
auuww opah...muka bagi la senyum sikit...nak masuk tv blog ni.....
jom usha apa menu2 yang Opah selalu buat....

Lempeng Pisang
oh !! my Favourite !!!!!!!!

 kredit to Kak Roz

Cekodok Pisang 
ini pun sedap.....Opah kalau buat x letak ubat....
kalau beli kat luar mesti makcik2 tu letak ubat...
x sedap la makcik !!!
mkcik ingat sedap ke mkcik ??

kredit to Kak Latifah 

lagi 1...jemput ikan bilis..
hehehe ini boleh kata selalu jugak buat ni...

 kredit to Mionie

last but not least !!
Nasi Lemak 
hehehe
memang Opah Adam jual nasi lemak..
tapi kalau nasi lemak buat makan kat rumah lain tau...
erm~~~tadap ~~~ ( cara Adam cakap )


ok...memang sedap makanan2 di atas ni...
tapi Ummi Adam ni sedang berdiet ok....(mata keatas, tangan di dada)
so baiklah makan makanan yang di bakar saje...
tanpa minyak, of coz ~~~~
iaitu seperti menu yang paling atas sekali.....
kadang2 Ummi akan rembat KokoKruch Adam hehhe

selain tu Ummi ada ini !!!!
sangat sedap dimakan begitu saja atau makan bersama milo...
yummy ~~~~



21 July 2011

.:; My wiShList meNjeLang mY biG daY + rAya ::.

birthday aku bulan ogos ni...
30 Ogos
please uuolllsss...save the date...
bukan susah pun nak ingat...
kebetulan tarikh tu jatuh pada bulan Syawal....
kalau tak silap la...

so my wishlist untuk that day is ~~~

hanya SATU  !!!!
x payah la nak berlist2 bagai...

saya hanya mahu beraya bersama SUAMI dan ANAK saya

ye itu sahaja...

sebab En Suami da bercita2 nak pulang beraya ke Ipoh dengan meninggalkan isterinya seorang diri menyambut pagi raya di hadapan PC sambil menunggu warga Ampang datang mengomplen itu dan ini....ye saya memang berkhidmat untuk ANDA.....saya dibayar gaji bukan untuk cuti raya.....wargh !!! sangat stress ok !!! so kalau datang tu silah lah bawa lemang serta ketupat palas....

alasan En Suami nak balik kampung :
ABANG NAK BAKAR LEMANG...
huh ?????

Adam macam mana? oh Opah dia da tandatangan surat perjanjian amik kontrak jaga Adam time raya pertama hehhee :P

.:: andAi aKu seOraNg juTawAn ::.

pagi ni x de buat apa2...
so jom join segmen Mr Pilihan Hati ..





Lets Picture Talk
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


paham2 je la ye ~~~~

20 July 2011

.:: tuToriaL pAda yaNg eXpeRT ::.

ok.....semua blogger yang da expert mesti nak buat tutorial pada yang dummies kan....kira blogger amatur la....senang cita cam aku la !!! memang special thanks tau kepada Cik Eka dan juga Puan Secret kita....memang banyak membantu dalam dunia blogging ni....Cik Eka kalau sudi, tak nak ganti ke yang kat side bar Cik Eka tu ?? hehehe saya kan blogger baru....

ok  STOP !!!!
jangan lari topic la uuoollss ~~~
 berbalik kepada entry malam ni...
sila rujuk gambar di bawah...

aT - 10 - tioN !!!!
sila dapatkan bimbingan dari orang dewasa dari anda sebelum melihat gambar di bawah..
oh lagi satu !!!!
don't you dare to try this at home !!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



ok.....itu saja....
so pada yang expert tu, cukup expert kah anda?
ada berani buat aksi macam ni ?
oh jangan !!!
kan da warning kat atas tu......

.:: pRe- WedDing pRe pRE pRE pRE ::.

sekarang ni memang da jadi trend ek ade pre pre bagai?
pre wedding 
pre honeymoon pun ade weh ...

dulu kita kawen, tangkap gambar sakan pas nikah je...
sekarang kalau tengok balik gambar2 member sume nak ade pre2...
ye la....sebelum kawen da ambik gambar....
namanya pun PRA PERKAHWINAN~~~~~

ok FINE ~~
aku kawen dulu dari korang...
and time aku kawen dulu xde nak per pre bagai....

aku jeles??
ee yew~~~
so sorry beb....
of coz i'm NOT !!! 
ko gila??
aku tengok yang buat pre pre ni kebanyakkannya.......
aku ulang ....kebanyakkannya gambar semua macam gambar time aku snap lepas nikah.....
so paham2 je la....
gambar nak guling2, nak laga2 pipi, nak gesel2 hidung...
hah...alamatnya mau Ibu aku ketuk kepala aku dengan periuk besor kuah mee rebus dia tu !!!
tapi kalau pas nikah nak tangkap gambar macam mana sekali pun xpe ~~~
sebab dah HALAL ..

er ~~mesti yang buat pre pre ni banyak bajet kan.....
ye la...pas kawen semestinya nak snap2 lagi....
ish tu memang kena la...
kenangan terindah kan....
so x pe la....
bukan korang buat pre pre ni pakai duit aku pun kan.....
hahahahaha XD
pada aku, x pe kot nak buat pre wedding nih....
cuma berpada2 la....

yang nak buat pre wedding tu da tentulah da nak kawin kan..
kalau da nak kawin tu of coz la da cukup dewasa.....
so ANDA sudah boleh berfikir secara dewasa.....

Peace No War 

17 July 2011

.:: 5 bEndA b0Leh buAt biLa LifT roSak ::.

ok...ni nak 5 benda yang boleh kita buat bila lift kat rumah tu rosak....
kalo kita naik tangga, nanti kurus..
mau tak kurus....14 tingkat der~~~
kalau kurus, nanti TERcantik...
kalau da cantik, En suami tak kasi keluar rumah...
sebab ape? sebab da cantik la...
nanti ada orang ajak kawin  ngorat....
hahah 
munasabah tak alasan untuk soalan kenapa sampai sekarang tak kurus??

STOP !!
berbalik kepada entry kita di atas ok....
antara tipsnya adalah :-

1. pergi potong rambut anak yang da semakin panjang.

auw~~ nyonya...muka tak payah la nak ketat sangat~~~~~~

2. selesai proses pemotongan boleh la mengisi perut yang kosong di Ani Sup Utara walaupun pagi da makan ayam bakar 3 ketul .
 ini Milo berterabur Tabur saya ~~~
 dan ini anak saya yang sedang curi minum air saya !!
erghhhhhhh ~~~~

 En Suami punya.....konon diet tak makan nasik ~~~

ini saya punya....lupakan hal tak nak makan nasi selama 3 bulan sebab arini tiada mood untuk berdiet !! oh kali ni akak ni bagi ayam yang agak menarik hati dari yang ini...

3. pergi jalan2 ke tempat2 yang menarik..

 makan kat Haven Look Out Point..
ah sudah !!!!
da makan nak makan lagi??
jangan nak buat cerita dongeng..
mana ada makan pun.....
sampai je kat atas ni ada la 10 minit ..
lepas tu turun balik..
sebab tak ada apa2 yang menarik..

4. Tengok Wayang !!!! 

 ok ..ni 1st time Ummi & Walid bawak Adam tengok wayang..
pasni Walid tak de alasan nak bagi kalau Ummi ajak tengok wayang..

5. Buat2 terserempak dengan member lama....
member lama tak jumpa...
padahal duduk dekat je..

Fadilina aka Adik....
nescaya aku da kurus kalau nak dibandingkan dengan ko..
wahahaha wei, bila nak kawen??

ok da abis kan.....boleh la balik rumah....
ok FINE !!!  bila sampai rumah, lift still rosak & terpaksa la manapak naik tangga and bajet akan kurus pada keesokkan harinya......

.:: i D0 by cOLbiE caiLLat ::.

"I Do"

It's always been about me, myself, and I
I thought relationships were nothing but a waste of time
I never wanted to be anybody's other half
I was happy saying that our love wouldn't last
That was the only way I knew 'til I met you

You make we wanna say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Yeah, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I can't live without it, I can't let it go
Ooh what did I get myself into?
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,

Tell me is it only me
Do you feel the same?
You know me well enough to know that I'm not playing games
I promise I won't turn around and I won't let you down
You can trust I've never felt it like I feel it now
Baby there's nothing, there's nothing we can't get through
So can we say
I do, I do, I do, do do do do do do doo
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do doo
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
What more can I get myself into?
You make we wanna say

Me, a family, a house, a family
Ooh, can we be a family?
And when I'm eighty years old I'm sitting next to you

And we'll remember when we said
I do, I do, I do, do do do do do do do
Oh baby, I do, I do, I do, do do do do do do do
Cause every time before it's been like
Maybe yes and maybe no
I won't live without it, I won't let it go
Just look at what we got ourselves into
You make we wanna say I do, I do, I do, I do, I do, I do,
Love you 


uMMi aDam : oh~~~ sangat2 suka lagu ni ~~~

16 July 2011

.:: kELuaR rUmaH kEnA :)

apa kena mengena gambar di atas dgn ini entry??
this is not my handphone ok..
ini En.Suami aka Walid Adam punye..

pagi2 lagi nak pegi keje da buat muka ketat....
atas sebab2 yang DI-INGINI...
so Walid pun tertinggal la handphone time pegi kerja pagi tadi...

so moral of the story is ..................... keluar rumah kena SENYUM :)

so disebabkan atas rasa kasih yang mendalam ( wah~~~~~ )
Ummi pun bersiap2 dgn Adam nak pegi anta handphone Walid ni..
bertolak lah kami dari Ampang ke Ipoh.....
Ipoh?? bapak jauh...
Jalan Ipoh sudah......

and now Ummi and Adam ada kat umah Opah Adam..
tunggu Mak Ngah Mok balik keje...
tunggu Walid sekali...
pastu nak pegi Carrefour Wangsa Maju...
nak beli kain raya untuk Opah Adam...
wah~~ puasa pun belum tau.....


15 July 2011

.:: biLa LapAr kEnA maKaN ::.

baca entry je da tau mesti pasal makan...
ate..udah lapor...kene le makan..
dinner kat sini ...
erm...tadap ~~~~ ( ni adam cakap )



chicken chop walid
sila senonoh cikit ~~~~

ni Ummi punye...
diet kan...so buat cara diet !!!

seperti biasa, mesti ada selingan dari KAMI....
dan juga terimalah ..............
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
:131:

14 July 2011

.:: xDe KejE maRi bUat eNtry bAnyaK2 ::.

hahha...
keje xde..
apa aku nak buat?
dari aku tido yang sah2 melanggar kod etika keje aku , baik aku merajinkan diri mengetuk petak2 di keybord ni ..xD

eh nak tau ape yang ada kat bookmark PC aku ni?
so kita tengok ...

http://dmuffinsfan.blogspot.com/ - sedap gile cupcake akak ni....beli time Birthday Adam...theme SpongeBob...sangat2 cute n sedap...

http://nurulain8888.blogspot.com/ - ok..yang ni kat side blah kanan bLog aku ni pun ada....inilah besan saya ...........In Future ~~~ hehehe

http://www.sarakids.com/blog/ - blog kak farah ni memang sangat2 berguna...stat dari Ummi dapat tahu pregnant kan Adam lagi da follow blog akak ni...barang2 keperluan breastfeed Adam pun Ummi beli kat sini tau...sekarang harga da murah sebab leh beli pakai pakej and kak farah da ade breastpump sendiri.....i'm proud of you la kak !!!

http://cahayahatiku-lyafrina.blogspot.com/ - oh akak ni ada sorang anak dara yang sangat manis....nak jadi menantu aunty x?? hehehe

http://kechikgeejon.blogspot.com/ - ni my kazen punye blog....rasenye die da x update kot bLog die ni....udah bersarang je....

http://www.angelcupidkitchen.com/ - dia pandai wat macaron dan saya sangat jeles !!! sekian terima kasih !!!!

http://aidazaki.blogspot.com/ - pernah joined contest kat blog ni....tapi x de rezeki nak menang isk isk isk :'(

http://yakboktam.com/ - banyak jugak topik2 menarik kat sini ...

http://afxzal.blogspot.com/ - Ragam Pak Beruang

http://nurizspace.com/ - nak bergosip?? kat sini la....hehe xD

http://kupukupukecik.blogspot.com/ - adik manis.......nak jadi menantu i x??? Adam Khaalish single lagi.......hehehe ( pantang nmpak muka cantik je sume nak wat menantu !! )

http://www.made-by-rae.com/ - i loveeeeee craft !!



http://www.lyssasecret.com/ - nak tau rahsia2 cik lyssa?? lyssa ni banyak jasanya terhadap blogger2 amatur ni...banyak tutorial yang dia aja....



ok..ni yg ada kat bookmark PC....ni lom masuk lagi bookmark kat Laptop kat umah tu....hehehe kat dalam HP lagi.....kalau rajin nanti kita update lagi ~~~~

.:: sEgmEn 4 : mAri-Mari pRomOte bLog kAw2 ::.

saya bukak muka-buku di Kelab Blogger..
terpandang wajah seorang lelaki yang kacak bergaya yang baik hati nak promote blog..
oh jangan risau,,
i'm married !!
and of coz !! En. Suami adalah lelaki yang paling kacak bergaya yang sedang berusaha untuk mewujudkan 6 pack-nya !! xD

oh berbalik kepada jejaka stylo ni a.k.a abg yen...aww mak kene panggil u 'abg' ke ?? wahaha




dengan ini saya mengeTAG :-
*
*
*
*
*
*
*
*

13 July 2011

.:: aDam KhaALish kiPas sUsAh mATi wiNniE tHe Po0H ::. ::.


gambar ni da disent kan ke email Cik Nana....
ni baju2 Adam yang Ummi beli..
dari baru lahir sampai la sekarang ok...
kebanyakkan baju Adam memang brand Classic Pooh..
sebab ape?
sebab cute hehehhee
FYI...Cik Nana ni dulu adalah peminat tegar Winnie The Pooh ketika di zaman sekolah dulu....
x tau la sekarang kan....

so hadiah utamanya adalah
*
*
*
*
*
*
*
*
*

weh~~~~sape x nk weh .....
nana..kalo aku menang aku nak kaler itam nih ..
wahahaha xD

jgn perasan Nissa !!!!
eh xpe...semangat nak menang inner arabico ni kene ada...
sorry Adam ...Ummi gunakan Adam untuk masuk contest nih...
kalo Ummi menang, Adam pun leh pinjam inner ni....Ummi x kisah ...:P

tu kalo memang la...
kalo kalah boleh sendirian berhad beli kat Cik Nana ok~~~~~~~

12 July 2011

.:: biLa MC CaRi uBat ::.

pagi ni pegi klinik ..
dapat MC dua ari..
thanks puan Doktor..
puan Doktor ni memang cantik plak dari hari2 yg lain...
boleh tuju lagu??

balik dari klinik , lapar...
nak makan kat mana?
kepala da mula sakit..
ubat...ubat..mana ubat??

ubat yg puan Doktor bagi BUKAN ubat yang mujarab....
*
*
*
*
*
*
*
*
*
ini lah UBAT saya !!!!
sangat2 mujarab ok....
Ummi love Adam so strong !!!!!

***********************************************
lepas tu pegi ke Batu Muda Jln Ipoh ..
kita lunch dulu !!!!!
UBAT yang mujarab selepas Adam Khaalish adalah :-
My Luvly Ibu
Maksu Tia yang suke ponteng sekolah
Mak Ngah yang x kurus2.....
yang lain x dapat join..
rugi lah korg....xdapat makan ..wahahaha :P

lunch kat tempat makan favourite ibu....

Adam ngantok......lambat tunggu makan sebenarnya..


terima lah............
gambar yang sungguh mengharukan hati..(hah? adakah ayat nih?? )

kasih seorang maksu ....


09 July 2011

.:: bErsiH puNya pAsaL ::.

berapa agaknya kerugian yang rakyat Malaysia terpaksa tanggung akibat perhimpunan ni?
kebanyakkan syarikat di ibu kota ditutup untuk keselamatan pekerja..
kedai2 pun kalau x nak tanggung risiko kena la tutup jugak..
public transport macam mana?
pakcik teksi kerja x pakcik?

hurm ~~~~~

oh !!! KAMU pada yang berkhidmat untuk negara..
sila jalankan tugas KAMU dengan seikhlas mungkin..
hadapinya dengan penuh senyuman..
walau dipanggil datang kerja ketika kepala baru je menyentuh bantal..
jangan nak merungut..
KAMU yang memilih jalan ini ...
ingat.....!!
keberkatan gaji KAMU ...
KAMU dibayar gaji untuk itu....
BERKHIDMAT UNTUK NEGARA !!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

KAMU adalah aku ~~~~

08 July 2011

.:: sAyA cuTe dAn siLa Jeles !! ::.

jeles la Adam camni....
tahap kecomelan anak Ummi da berkurangan ..
ala ..asik Adam je nak comel mana leh..
kita kene la share2..
sharing is caring ok..

well Ain ..thanks 4 da entry ya~~
nak jadikan menantu, Ain da kawen..nak wat cmne....
cepat2 la ada baby girl...
nak booking untuk Adam..
wehehehe :P

korang boleh bayangkan x kalo ain dapat baby girl cmne rupe baby tu.??
campurkan muka kedua2 muka insan yang comel ni..
dan kita tunggukan hasilnya..
:P

07 July 2011

.::hArTa RahSia daRi Si Cantek Manis Ain Salam::.

hahhaha thanks to Si Cantek Manis....
nanti nak bagi Adam adik nak tengok je muka Si Cantek Manis....
nanti muka adik Adam akan ada mix muka Ummi, Walid,Si Cantek Manis...
hahah boleh ke?

kenapa harta rahsia??
sebab Walid x tau Ummi beli handbag baru ...
whahaha
baru 2 minggu lepas ada handbag baru
da beli lagi??
well...kata perempuan....
ni handbag raya la Walid..
kan tema raya kita tahun ni kaler Gold...sesuai apa~~

bag ni Ummi beli kat Si Cantek Manis..
thanks to Si Cantek Manis sebab sudi memenuhi request untuk bagi paper bag yang x nampak dalam ada handbag...:P
and hantar dis gorjez handbag kat Ummi...

Ain cakap nak hantar bag kat customer lagi malam tu..
so Ummi pun malas nak ajak bergambar...
kang lambat lak dia..

04 July 2011

::. h0nEym0on @ SwitZerlanD ::.

hahha.... tak payah nak verangan ok !!
Percutian 3Hari 2Malam di Cameron Highland

so.....lets pictures talk....
*********************************


Welcome drink from Hotel Titiwangsa
arrived : 1st July 2011 @ 0200pm


sampai2 hotel, Adam terus naik atas katil then baring cmni..myb dia penat kot..kan Adam yg drive dari KL datang Cameron ni~~ ( tangan di dada, mata ke atas )
sebenarnya Adam demam....tapi nak wat cmne..Ummi da reserved hotel with fully payment the day before kita datang sini..

0412pm : Cactus Point

besar2 kan cactus kat cni...kadang2 tengok, geli pun ada...wahaha


0439pm : sedang menikmati strawberry chocolate @ Strawberry Farm

0721pm : Dinner @ Hotel Titiwangsa


******************************************************
2nd July 2011
0957am : Bharat Tea Plantation



ni menu2 yg ada kat cafe ladang teh ni..teh tarik dia memang baik punyer~~~~~~


1200pm : Strawberry Corner


0105pm : Bee Farm
tak de apa yg menarik kat sini..datang sini sebab nak beli madu untuk Fifi...dia kan tengah dalam pantang :P

*******************************************
3rd July 2011
nak balik da....x puas ke Ladang teh??
singgah lagi ..hahha tapi yang ni kat bukan kat Tanah Rata..kalau nak balik akan jumpa ladang ni..selepas Kg Terla..

tak terus balik KL pun..singgah dulu kat Batu Gajah Kampung Walid..nak tau apa yg dibeli kat Cameron ni? tunggu next entry ok~~