23 May 2011

.:: uMMi tAk nGidaM~~teRiNgiN je ::.


Ummi teringin nak makan Meatballs kat Ikea nih..teringin ok....bukan ngidam...Adam ckp dia tak nak adik lagi..hahhaa~~~~

so da baik punye plan dengan Aunty Ajai,Syue,Ajie and Nieda kat FB..punya la teringin sangat ummi pun try search page Ikea Meatballs ni..da jumpa then Ummi nampak notis seperti di bawah ~~~~


erm malas nak komen ape2..sebab kita bukan orang bijak pandai..Ummi kalau pasal hala haram pasal makan ni selalu refer kat Halal Jakim..senang...x payah nak dengar cakap orang..

dalam notis ni pihak Ikea terangkan yang pihak Ikea dengan kerjasama masjid sedang menjalankan proses samak / penyucian keatas keseluruhan perkakas dan peralatan perkhidmatan makanan. Ini disebabkan ada keraguan ke atas sijil Halal keatas salah satu pembekal dorang.

So, pihak Ikea tak mention pulak yang Meatballs dia tak halal...yang di-highlight kat dalam notis tu adalah pembekal dia..so better jangan la post komen yang leh mewujudkan fitnah .... kalo rasa was2 jangan la makan...ape susah??

so sekarang ni nak dinner kat mana ???

2 comments:

Habub said...

Terbaik.org kita ni mmg suka fitnah2 ni.mcm mkn nasik.hari2 kena buat.

kHaiRunNisSa iRnA said...

hahahaha
tu la pasal....