22 May 2011

.:: 1 MiNgGu mEnTerNak LeMak ::.

Actly tajuk entry ni serupa macam cik EpaL yg super cute tuh...tapi cik Epal pnye menternak lemak mmg gile hardcore !!! so dibawah adalah rentetan penternakan lemak yang diselia oleh Ummi...Walid yang sedang berusaha mewujudkan 6-pack nye tuh kadang2 terlupa jugak hal diet2 nih.....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Penternakan pertama di NSK Selayang

Khamis aritu Opah Adam mintak anta gi NSK...nak beli
barang2 untuk buat Mee Rebus yang popular di gerai haram PPR Batu Muda..sesape nak merasa Mee Rebus tersebut boleh la singgah ye...bole
h buat special request tau..Ummi kalau pergi sana ofcoz Ummi akan request tulang n telur rebus 2 biji..ahaha sekian terima kasih...
so sementera Ummi and Walid and Adam tunggu Opah and MakNgah and Maksu membeli belah di dalam NSK tu, kitorg pun singgah la kat kedai makan tepi NSK tu....



ni Walid punye..Bihun Sup...Walid cakap not bad jugak rasa dia..tapi banyak sgt bihun die..


Ini Ummi pnye...Chicken Burger With Cheese + Hotdog ....mayonis lebih ye bang....x payah la nak membezakan menu antara Ummi and Walid....Ummi ni bukan diet..so hentam je la..kata nak ternak lemak....

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Penternakan ke-2 di Big Apple Jaya Jusco Au2 Keramat


weeee~~ ini memang ummi's favourite !!

ok fine !! adam's favourite jugak...tapi x boleh makan banyak2 ye....sikit suda~~

ummi punye jugak....ice chocolate yummy~~~~

Adam~~~~ it's mine ok...ish !!

Erm....kalo da tgk mana2 menu yang agak2 healthy tu,jgn la tnya sape pnye.......Apple Tea..erm Ummi rasa ckit ..sedap + wangi....

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Kejadian ke-3 berlaku di Ani Sup Utara Ampang Waterfront

Milo tabur ~~~~~~ wahahaha kat rumah ratah milo...kat kedai pun leh ratah jugak...hehe


Kak Ani Sup Utara !! akak ni cam x ikhlas je nak bagi saya makan....saya bayar la kak....napa ayam akak tu saya tengok macam tak cukup zat je.....

tak pe la kak....mintak tambah lagi seketul ayam....terima kasih ye kak....sayang akak !!

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
ok..da abis nak cite pasal makan2 ni....cite kat cni pun da rasa cam kenyang.....lepas je makan kat Ampang Waterfront Ummi ajak Walid gi Ampang point..saja bawak Adam jalan2 kat kedai buku.....so adam as ussual, dahi still berkerut bila suruh bukak buku..

cantik la kasut awak...high cut tu....saya nak pinjam...

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Ummi sedang bermuka-buku sementara tunggu Adam bangun dari tidur...penat sangat rupa tidur Adam tu...macam die yang drive dari Ampang Point ke rumah....sekali Opah Adam upload gambar Pak Lang Adam....honestly and sejujur jujur jujur jujurnya~~
Ummi rasa nak muntah !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


No comments: