28 February 2011

mAkAn ~~ mAkAn ~~ MaKan

This entry khas untuk si pemakan macam aku hehehe~~~~ so gambar di atas adalah my 1st trial buat cookies....ermmm not bad jugak.....Mak Ngah Adam ckp macam famous amos punye cookies...wah ~~~~~
hahahhaha~~~ sungguh x menjaga hati betul oven nih!!!! boel lak hangit......x pe2.......2nd trial hangit lak......lupe nak tukar temparature oven...ngok ngek Ummi Adam....
phew~~~~~~mengancam tak?? harus lah~~~~ Grill Lamb Chop.......malas la nak cakap..kang kata puji diri sendiri lak.....tapi pasni sumpah tak nak wat lagik!!! susah la masak daging ni...tak reti nak agak da masak ke belum......huh!!! ya...saya bukan pro macam ibu saya......
ehem3x~~~~Ayam Tandoori ok.......ada berani??? diperah dengan limau nipis.......barang2 agak rumit tapi nak buat senang sangat.......thanks to pemilik blog nih!! berapa bintang ?? harus lah 5 stars ok........thanks to Walid Adam......love you so strong~~~~
Bergedil + Sup Ayam.....sangat2 sedap ( bukan Ummi ckp ok...ni kenyataan jujur dari Mak Ngah Adam........Bergedil or Berdegil yang sangat laku...sedap diratah begitu saje.........
Spaghetti Carbonara.....Yummy~~~~~ pakai instant sos je......
hah~~~~~ni special ckit...time ni pergi berkelah kat Kemensah.....sangat2 syok......dan ini adalah our breakfast and lunch hasil air tangan Ummi,Mak Ngah Adam and Opah Adam......Spaghetti Chicken Meatball + Sandwich Tuna + Sandwich Telur + Ayam Masak Merah + Pajeri Nenas + Nugget + Ikan Goreng + Nasi Keras cooked by Mak Tam Adam cheh !!!!!
heheheh ~~~~ harus terliau ok.......sekali tengok mesti ingat beli kan?? please la u oolllss~~~~ no air tangan Ummi Adam sendiri ok......
menu diet :- Mushroom Soup + Garlic bread.....yummy ~~~~~~~ pas ni x payah beli2 lagi da....dah boleh buat sendiri ~~~~
Ice Cream Goreng.........ada berani??? try la......
konon nak diet.....this sandwich adalah permintaan Walid Adam yang sedang berusaha membentuk 6 packs......wish u good luck sayang ~~~~~~
phew~~~~ kalau berani wat la benda ni....sangat membantu dalam pembetukan lemak......hahahha~~~ Ice Cream + Cornflakes + Whipping Cream + Hershey's Choc Syrup......
My 1st trial - Nasi Ayam Hainan....5 stars diberi oleh Walid Adam....thanks........hehehe ~~~~~

No comments: