30 November 2017

Bijak Berbelanja Untuk Kelengkapan Sekolah Anak

Hai !!

Next year Adam dah masuk darjah 2. Seperti yang aku cerita kat sini ya ~

Jadinya dah dekat hujung tahun ni dah tentu setiap ibu2 akan fikir berkaitan dengan kelengkapan anak2 sekolah untuk awal tahun hadapan. So ummi yang dah rasa macam 'okay, aku dah faham permainannya macam mana ' ni dah tahu apa yang perlu dan apa yang tak perlu. Dalam pada masa yang sama dapatlah kita berjimat apa yang patut. Tahu2 je lah zaman Pak Jib ni.

Yang bagusnya sekolah Adam ni, dalam seminggu ada dua hari yang dalam jadual waktu nya Pendidikan Jasmani. Yang mana pelajar boleh pakai baju PJ sehari suntuk tak payah tukar2 macam kita dulu. So, takdelah hari2 aku kena standby baju sekolah untuk Adam hehe


******************************************

BAJU SEKOLAH

Baju sekolah Adam, Aku akan beli jenama Canggih sebanyak 3 helai. Tahun lepas dah beli 3 helai namun atas faktor fizikal Adam, makanya kenalah beli saiz yang besar sikit. Bagusnya jenama Canggih ni bila balik sekolah mata kau cuma sakit sebab baju tu kotor. Tapi dari segi kedutan dan kekemasan masih lagi utuh haha

SELUAR SEKOLAH

Untuk seluar sekolah aku akan beli jenama ... hurm aku lupa dah. Nanti aku update ya. Beli dekat AEON. Asalnya aku nak jimat. Kiranya okaylah baju dah brand Canggih. Seluar brand murah2 dah la. Seluar tu kain dia jenis 100% cotton yang kau tak payah iron. Setahun anak aku sekolah setahun la aku tak iron seluar dia. Eh tak ! memula iron tapi masa iron tu aku tengok eh apasal seluar ni macam dah ber-iron. Ha tu la punca aku tak iron seluar Adam dah lepas tu haha Perlu sediakan 2 pasang

KASUT SEKOLAH

Okay. Ni mesti ibu2 macam excited and ikut je permintaan anak kan. Percayalah cakap aku. Untuk budak darjah 1 ni kau belilah kasut yang paling murah. Adam ada 2 pasang kasut aku beli harga RM3.90 dan sepasang kasut jenama Avengers harga RM59.90. Kasut RM59.90 tu bertahan dalam 4 bulan je macam tu. Lepas tu dia dah bersopak2 dah. Kasut RM3.90 tu elok sampai lah habis sekolah. So untuk 2018 nanti aku still akan beli kasut yang RM 3.90 tu sebanyak 3 pasang.

PERALATAN ALAT TULIS

Alat tulis pulak, sila lah ke Pasaraya Mydin untuk memborong segala pensel, pemadam, pembaris. Sebab percayalah, anak2 kita akan pulang dengan pensel case yang kosong. Aku tak nak bersangka buruk terhadap anak orang lain. Anak2 kita, bila jumpa kawan lain macam okay. Dia pergi ke meja kawan sebelah, maka segala tok nenek pensel dia semua dia tinggalkan kat meja kawan tu. Jangan lah kita cakap kawan anak kita curi barang anak kita ke apa. Tugas kau sebelum anak tu pergi sekolah, check pensel case dia. Pastikan alat tulis untuk dia belajar tu cukup. Well..kalau anak uollss jenis jaga barang dengan bagus sekali, Alhamdulillah.

BUKU SEKOLAH 

Pihak sekolah akan sediakan list untuk buku2 yang perlu dibeli. Untuk buku kerja, wajib lah beli semua. Tapi untuk buku tulis, sediakan satu buku tulis untuk satu matapelajaran. Adam darjah 1 haritu langsung tak guna pun segala buku tulis tu. Sebab cikgu banyak guna buku latihan.

******************************************

Oh, untuk pengetahuan, aku ibu bekerja. Jangan lah terkejut kalau baju sekolah anak lebih sepasang siap seluar anak tak ber-iron. Sebab kerja gue tak tentu masa. mana boleh disenangkan kita senangkan  :)


29 November 2017

Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi

Selamat Morning !!

Pagi ni nak join satu lagi Giveaway dari blogger RaydahAlHabsyi . Hurm actually dah nak masuk tengahari dah pun. Blogger ni dah ada dalam dunia blog since 2013. And ni adalah blog baru dia. Sangat2 kemas and minimalist sangat okay.

Hadiah GA yang di bagi adalah Hair Removal by Norah. Hair removal ni sangat2 best ya. Aku salah seorang pengguna tegar hair removal by Norah ni. Sebelum ni pernah jugak DIY sendiri je tapi bapak la leceh gila bila bab nak jaga air gula tu. Sebab salah buat dia akan jadi keras.

Hair removal tu paling berguna part armpit la. Yang mana memang aku tak suka cukur sebab kulit di armpit akan kasar. Guna hair removal paling berkesan sebab lepas guna dia licinnn je. Lepas tu dia amik masa nak tumbuh yang baru and yang tumbuh baru tu dia smooth je. But maybe depends pada individu la kot. 



[ KLIK BANNER UNTUK JOIN ]

Seperti biasa, semua rules sudah dibuat. Jom lah korang join GA ni. Sambil2 boleh kita tambah2 kenalan :)

28 November 2017

DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA

Selamat Morning !!

Perut kenyang baru lepas perkena nasi lemak dua bungkus. Ngantuk pulak mata ni. So mari segarkan mata buka reading list kat dashboard. Cari bahan bacaan pagi2 ni syok juga.
Wahh ramainya join DUCK GIVEAWAY BY BLOG NADIAIZZATY.NIA
Suka la blogwalking kat blog Nadia Izzaty. Sebab dia kemas je and aku rasa macam nak ada satu blog domain macam tu. Berbalik kepada Giveaway tadi, hadiah-hadiah yang ada kemain lah hebat. Selama ni duk tengok je kawan2 post kat Instagram diorang susun kotak2 Duck. 
Mana tahu ada rezeki terpijak kita kan dapat hadiah giveaway ni

1st winner
 Brand New Duck Scarves Satin Silk - Rich Monaco colour

2nd winner
Brand New Duck Whenever Planner 
 New ' Tadabbur ' book

Haaa tergugat iman kan tengok list hadiah ni kan. Jom korang join ramai2 and boleh la kita tambah2 lagi kenalan antara blogger 

                                                                                     
                                                                               

[ KLIK BANNER UNTUK JOIN ]

Tarikh tamat Giveaway ni 25 DECEMBER 2017

Syarat2 dia pun senang je. Semua syarat2 aku dah follow. Pagi2 ni buka blog yang sangat2 kemas susun atur dia rasa fresh okay kepala otak hehe

Sistem Kasta Pembelajaran Malaysia

Adam tahun depan naik darjah 2
Alhamdulillah, keputusan dan kedudukan dalam darjah okay sangat.
Kelas pun dah tukar. Satu benda yang Adam takut sangat haha.
Sebab dia selalu tanya, Adam tukar kelas ke? Adam nak kelas dengan Adam Waie kawan baik Adam

Cikgu bagi list untuk beli buku
dekat hujunggggg sekali ada list buku untuk kelas permulihan
dan kos buku2 dia RM 20
Kelas Adam buku harga RM 50 lebih

Maybe modul pembelajarann lain yang tak melibatkan buku2 latihan

Anak2 kita, jangan lah harapkan cikgu sekolah je dalam pendidikan diorang.

Adam
Walaupun tadika dari umur 5 tahun masuk darjah satu 7 tahun tapi still tak pandai membaca dan menulis.
Setiap sekolah akan buat ujian penilaian untuk darjah 1 bagi pembahagian kelas.
Bagi aku, tak payah kita tak push sangat anak kita. Kita dulu masa sekolah pun mak ayah tak cakap apa-apa pun kita masuk kelas mana. Plus, dulu mana ada ujian penilaian untuk pembahagian kelas ni.
Sekarang siap ada kelas special. Kelas DLP . Kelas yang matapelajaran sains dan matematik dalam Bahasa Inggeris.

So Adam ditempatkan di kelas hujung sekali. Kelas 1 Darul Khusus.
Masa hari pertama sekolah, saje la kita pusing2 sekolah tu dan time ni nampak sangat2 ketara ya perbezaan kelas2 ni

Kelas DLP ni pelajar2 dia elok duduk di tempat masing2. Kalau main pun main di meja sendiri ataupun main dengan kawan meja sebelah.
Beza dengan kelas aliran biasa dan kelas permulihan. Pelajar2 dia main berlari dan memang tak duduk di meja sendiri.
Dia orang punya personaliti kat situ pun dah nampak beza.
Suasana kelas pun berbeza yang mana kelas DLP ni sangat2 cantik dekorasi yang cikgu2 dia buat.
Banyak nota2 pelajaran yang ditampal di dinding2 kelas.
Beza dengan kelas2 lain yang dinding2 kelas kertas nota pun tah dari tahun bila punya.
Aku rasa nak je aku yang datang deco kelas anak aku tu.

Jujurnya, aku rasa down okay bila anak sendiri masuk kelas permulihan ni masa tahun 1 .
Budak2 dia takde rasa apa sebab dia tahu datang sekolah jumpa cikgu jumpa kawan belajar
So aku sedaya upaya cari inisiatif untuk Adam boleh membaca dan menulis dengan cepat sebab tak nak dia ketinggalan.
Alhamdulillah berjaya. Siap jadi Ketua Kelas lagi doa kat sekolah.

Untuk tahun depan Adam masuk kelas aliran biasa.
Next entry kita share tips macam mana nak lancarkan pembacaan dan penulisan anak2 yang agak lambat dalam dua benda penting ni.


14 November 2017

Short Vacay Grand Lexis Port Dickson




Awal bulan November haritu kitorang 1 family plan ke PD. Plan ni dah lama dah. MakNgah AdamAinnur dah beli voucher murah sebulan awal. Dan plan ni Opah AdamAinnur tak tahu pun.
Sebenarnya Opah AdamAinnur yang nak sangat2 ke Grand Lexis ni. Rasanya ada dekat 10 kali dia tag kat kitorang kat FB kalau ada apa2 pasal Grand Lexis ni

So kitorang memang tak bagitahu pun Opah AdamAinnur pasal plan tu. Kitorang suruh dia masak je hehe.

Pagi tu bertolak dari KL dalam jam 10 pagi. Pergi Nilai dulu amik Walid AdamAinnur baru bergerak ke PD. Dari Nilai nak ke PD tu dekat 40 minit jugak. Pergi sana dengan 2 buah kereta. Makngah AdamAinnur bertolak dari tempat kerja dia dan amik MakTam AdamAinnur kat Seri Kembangan. Jadinya kitorang pergi ke PD asing2.

Masa kat Nilai sempat la singgah tepi jalan makan durian 2 biji. Sekilo durian RM15. 2 biji durian tu RM40. Mahalnya la hai. Bayangkan 2 biji durian makan kongsi 4 orang haha
Sampai kat PD dalam pukul 1 tengahari macam tu kot. Barang2 memang banyak gila. Semua angkat guna bugey hotel.

Sampai2 masuk hotel, masing2 lapar. Opah AdamAinnur masak nasi putih lauk ayam goreng, ikan keli goreng, tempe goreng, ayam masak merah. Memang puas hati dapat makan masakan air tangan ibu dan jimat hehe

Next entry kita cerita apa aktivit kat sana ya

08 November 2017

Planner Sioca 2018 Giveaway by Susunatursioca

Bersangkut paut dengan entry pasal tempat kerja baru so rasanya dah kena start jadikan personal planner dan calendar sebagai BFF sejati
Untuk pagi je ni je dah bertalu2 telefon dari pejabat tanya mana laporan2 yang perlu dihantar semalam
Like, what ?! Semalam ? Apasal aku tahu wehh

Haha biasalah baru masuk kerja
And orang lama dah lama pindah and thats why takde siapa nak handover kerja2 ni
Time diorang call tu cepat2 tulis apa yang diorang mintak dalam buku nota
Teruk benar haha. Langsung tak sistematik


So Nissa, kau kena ada satu planner agar hidup kau dan kerja tak kucar kacir haha
Jom join sama2. Walau lambat join takpe. Better late than sorry. Baca entry giveaway ni untuk turut serta menang planner cantik .


Good luck kepada diri sendiri dan kawan2

06 November 2017

MY NEW WORKPLACE. AGAIN !

Assalamulaikum and Hai !

So awal bulan November haritu tukar tempat kerja...lagi

Haha kemain tau. Kita bukannya jenis senang dapat kawan. Dari bulan Julai 2016 lapor kat tempat lama tu dah genap setahun baru lah rapat dengan semua. Lepas tu ni dah masuk tempat baru. So nak amik masa berapa lama pulak boleh jadi satu kepala dengan semua orang kat sini ?

Sebelum ni kerja shift pagi petang siang malam. Dapat tempat baru ni dapat normal 8 pagi ke 5 petang. Kira okay la kan. Rezeki Allah swt nak bagi. Sebab Walid AdamAinnur pun kerja Nilai N9 sekarang. So senang la sikit nak manage life dengan si AdamAinnur ni

Jumaat 03 hb haritu Perak cuti. So memandangkan dah kerja normal shift ni, dapatlah kita merasa keistimewaan cuti-cuti am Malaysia hehe. Jumaat sabtu ahad cuti. Siapa tak seronok kan ? dekat 10 tahun dah berkecimpung dalam bidang ni, ni lah dapat merasa cuti-cuti macam ni.

Nanti next post I belanja gambar-gambar kitorang satu family bercuti di Grand Lexis Port Dickson ya

10 May 2017

#terataknissafadzly Part 1

Okay !!
Finally Alhamdulillah 
dapat dah kunci rumah pertama kami. Ni rumah yang ke tiga la. Tapi ni 1st rumah sendiri. Rumah 1st sewa di Ampang Selangor dan kedua rumah sewa sekarang di Batu Gajah Perak. Rumah yang beli ni pun di Batu Gajah Perak.
So agak2 memang mengharungi hari2 tua kami di Batu Gajah la ye..

Like seriously la I excited gila kot nak duduk rumah sendiri ni. Rasa seronok gila bila dapat kunci kat pemaju tu. Balik je dari ambil kunci tu I terus ke rumah tu. Lagipun rumah tu selang 1 lorong je dari rumah sewa sekarang. And rasa excited tu terus lenyap dibawa angin lalu HAHAHA #sadis

Rupanya memang beli rumah tu semata2 rumah la ya. I mati2 la ingat dah ada siap kipas setiap bilik. Atleast kipas la. Ni lampu pun takde. I pun meluahkan la perasaan call mak kat kampung, call adik beradik semua. Last2 I yang kena gelak. #sadislagi. Sebabnya diorang dah memang tahu la. i sorang je bodoh2 alang ingat semua benda dah complete and tinggal angkat barang je. Haiyoooo ~~

So dari nak kemas2 barang kat rumah sewa tu terus lah terbantut segala2nya. Sebab ofcozz la kan nak kena tunggu husband pasang kipas lampu segala. Keliar lah lagi modal nak buat semua tu. Why la ha tak buat je 1 rumah complete dengan semua tu. Nak bayar mahal pun iols tak kisah haha..

So ni dah masuk dua minggu dari tarikh dapat kunci. Husband pun dah siap pasang 1 kipas and lampu2 dalam setiap bilik. Tunggu modal lain pulak nak beli kipas dinding untuk bilik AdamAinnur. 

Lampu yang Walid pasang tu lampu LED. Memang sangat terang okay lampu ni and Walid cakap lampu ni jimat elektrik dan murah. 1 dalam RM 13 tak silap. Walid cakap lampu ni memang murahtapi dia jadi mahal sebab upah pasang. 1 lampu je boleh charge upah sampai RM 70. Gila betul lah. Nasib En.Suami boleh buat semua tu so boleh la save kat situ kan.

So far setakat ni Walid dah pasang kipas and lampu. Nanti i update apa lagi yang dia da buat ya 

27 April 2017

CORETAN HATI DARI SEKEPING KERTAS NUKILAN ANAK SYURGA


Janganlah menerima apa saja hujah media selagi ianya masih dalam siasatan.
Tapi hati ni cukup tersentuh dengan coretan anak syurga ini. Rasa sebak sangat.

Alhamdulillah. Termakbul permintaannya untuk berpindah tempat.
Tempat yang KEKAL ABADI
Kamu kini bergembira bersama ahli syurga yang lain yang tiada lagi sakit dan duka

AL-FATIHAH 
MOHAMAD THAQIF AMIN MOHD GADDAFI

Walid Adam pernah suarakan hasrat nak masukkan Adam ke Maahad Tahfiz atau ke mana2 sekolah pondok.
Ummi pada mulanya memang membantah. tapi hati ibu mana yang tak seronok jika anak2 nya belajar ilmu akhirat. 
Walid Adam pilih untuk hantar ke Kelantan. Ummi cakap hantar lah ke mana pun tap janganlah cerita sekarang. Tunggu lah dia umur 12 tahun dan baru lah cerita pada Ummi ke mana nak dihantar si Adam tu. 
Sebab Ummi memang tak boleh jauh dari anak. Nak2 dengan umurnya yang masih 7 tahun dan masih manja walaupun dah ada si Ainnur. 

Adik ipar suami dulu memang belajar di sekolah pondok Kelantan. Dan dia memang beritahu pelajar2 akan dirotan jika tidak dapat menghafaz apa-apa ayat yang diminta para Ustaz. Tapi hasilnya, pelajar2 ni boleh hafaz 30 juzuk AL-QURAN dan sambung belajar Mesir. Tapi hati Ummi ni masih belum dapat terima dan hadam dengan cara mendidik macam tu. 


15 April 2017

Sejauh Mana Berubah ?


Post ni dah banyak kat Facebook kan. Mulanya macam malas pulak nak godek2 gambar cari dari tahun 2010 tu. Tapi tadi nampak MakNgah AdamAinnur pun da post so i pun rajinkan la diri menggodek.

Hasil pemilihan dari pihak juri, inilah gambar yang iols pilih hehe. 

2010 : Adam umur 2 tahun . Loaksi kat Taman Ampang Hilir. Memang port dengan Walid AdamAinnur tiap2 petang jogging kat sini. Kurusnya pipi kita ~~~

2014 : Time ni dah pindah kerja menetap di Batu Gajah Perak. Ainnur ada tu ha dalam perut. Lokasi kat Plan B Ipoh. Jalan2 dengan Walid AdamAinnur. Ainnur dalam perut tu rasanya dalam 7 bulan. Bayangkan 7 bulan pun dah macam tu besarnya haha.

2017 : Yeay Ummi dengan AdamAinnur. Lokasi kat The Garage KL time celebrate birthday AdamAinnur. 

Okay lepas ni nak cari gambar sorang2 and gambar dengan Walid AdamAinnur.
Tapi iols macam susah sikit nak selfie sorang2. Ada la bukan takde langsung tapi jarang haha. Lebih suka selfie dengan anak2 suami adik beradik parents ehhhh dengan semua orang la.

HAHA

Tapi kan apa yang i perasan lah. I suka muka lepas dah beranak dua ni. Lain kan dari tengah muda and beranak satu tu kikiki #perasan

you guys semua jom lah godek2 gambar2 lama tu. Nanti post kat blog, komenkat bawah ni ya..nak tengok jugak..hehe #bukanbusybody #nakberkawan  

05 April 2017

#nissalayanmovie : The Boss Baby

Ahad aritu Walid ajak pergi AEON untuk setelkan segala bil2. Memang kalau Walid nak buat segala transaksi duit dia akan ke AEON tu sebab tak ramai orang berbanding dengan Pekan Batu Gajah ni. Macam Ummi, iols lebih prefer online banking. Segalanya di hujung jari kita. Gitew ~~~

So Ummi ajak Walid bawa AdamAinnur tengok wayang. Siap deal awal2 dalam kereta Ummi belanja tiket and Walid belanja segala popcorn, air, and keropok.

Habis je Walid setelkan segala2 bil2 kat ATM tu kitorang naik pergi beli tiket. Ummi ajak tengok cerita The Boss Baby. Dah baca awal2 review movie ni kat SINI .

Macam biasa Ummi la tukang pergi beratur beli tiket. Tak ramai orang pun. Maybe sebab tengah trend movie Beauty & The Beast so movie tu pun tengah start. Takde la ramai nak beratur. Masa nak beli tiket tu, staff kaunter offer TGV Movie Club.

Memang berbaloi la ambil membership ni sebab asalnya untuk 2 tiket dewasa dan 2 tiket kanak2 totalnya RM 52. Tapi once kita sign up untuk kad ni kita akan dapat 2 tiket free + 1 popcorn + air . Kena tambah RM 18 untuk tiket kanak2 je. So total semua RM48. Nampak tak? Dengan segala benefit tu  rasa jimat pulak kan.

Cuma I kurang pasti pasal Birthday Freebies. Adakah the whole month kita boleh dapat 2 tiket tu macam okay pergi hari2 then setiap hari dapat 2 tiket. Camtu ke? Sebab i memang tanya banyak kali kot pasal ni kat staff tu and dia angguk2. Like seriously lah ??

Okay berbalik kepada movie tadi, cerita tu memang kelakar. Untuk orang dewasa macam kita memang akan tergelak lah dengan dialog2 dalam movie tu. Untuk budak2 pulak diorang akan gelak bila ada scene2 yang kelakar. Walid kat sebelah pun tegelak2 tengok cerita ni dari mula sampai habis.

Keluar ahad tu takde singgah makan mana-mana pun sebab dah kenyang makan popcorn haha. Lagipun sebelum keluar dah makan siap2 kat rumah. Opah AdamAinnur masak Telur Itik Masak Lemak ya ampunn sedap. Telur itik tu tokey kolam itik bagi kat ummi. Ummi pun bagi kat Opah AdamAinnur hehe. Terima Kasih Mak Mertua Ku .. hehe

NOTA KAKI : GAMBAR UPDATE KENDIAN YA :)

26 March 2017

Review Jujur : Mary Kay Timewise

Hai.

Bulan lepas i start google, tengok youtube, instagram pasal product Mary Kay ni. Sebelum ni pakai Safi Rania Gold.
I beli set Timewise dari seorang Beauty Consultant Mary Kay area Manjung sebab duk cari2 kat Batu Gajah ni takde pulak

So selepas di explain kan oleh BC tu namanya Aina, i pun beli cleanser and moisturizer harga RM 230.
So i plan macam okay next month beli toner and bulan lagi satu beli serum dia pulak. Sampai lah cukup the whole set. And berkenan jugak dengan cleanser brush dia tapi harga mak aihhh RM200. Zaman PakNajib ni nak berbelanja pun kena pikir 10282736 kali. So lain kali lah beli
27 February aritu dapat 2 barang yang di order. Dapat sekali free sample day cream, night cream and mask gel. Thank you Aina

Okay. Ni review jujur ya.

Cleanser MK ni kurang buih which is sangat bagus. I pernah guna Cetaphil and dia pun kurang buih jugak.
Tapi bila dah kurang buih ni dia rasa tak puas cuci muka tau. So i pun duk cari2 cleanser brush MK tu yang kot2 la ada nak jual murah.
Jumpa kat application Carousell banyak yang murah tapi preloved la. Preloved pun xpe i rasa sebab dia bagi 1 brush head baru plus warranty ada lagi so kita kena keep in touch dengan seller dia je.
Cleanser brush tu isnin ni baru seller tu pos so next entry la i update pasal brush tu.
Okay berbalik pada cleanser and moisturizer tu. Set Timewise yang i beli tu untuk kulit berminyak. And sampai la 22 March aritu i tak rasa beza pun kat muka. Haha
Boleh kira macam i pakai the whole set la kan sebab BC Aina tu bagi free sample tu. So i konsisten la dua minggu pakai set tu sekali day & night cream sekali mask gel dia. Tapi dia rasa macam biasa je. Bangun pagi still muka berminyak. 
Sebenarnya bagus je muka berminyak. Kang kering sangat pulak tak elok jugak. Tapi muka i sangat sangat sangat sangat berminyak. BC Aina ni dia akan update kita sekurang2 dua minggu sekali tanya condition kulit kita, Tapi i keep update kat dia " biasa je Aina..Takde apa2 pun " haha..
Kiranya okay la..tak de jugak kesan2 negatif kat kulit ni since i pun tak pernah pakai local product kat muka ni. 

I ada tanya member yang pakai MK ni. Dia pun cakap muka tak de la beza apa-apa pun cuma tak de iritasi yang negatif. And dia ada tanya BC dia and diorang cakap sekurang2 9 bulan jangan guna produk lain and akan nampak hasil. Like what ???

So..23hb haritu gaji kan. Guardian pulak buat sale. I beli toner Simple and scrub Garnier. Rasa sayang pulak duit nak beli dari Mary Kay haha.
Sekarang ni i pakai campur2 brand la. Setakat 4 hari ni muka i rasa okay je sebab i rasa okay je kot campur brand janji bukan product2 yang dari krim kilo tu.
Next entry i cerita pasal conversation i dengam BC Mary Kay ni yang sangat2 annoying gila. Eh bukan BC Aina tu. Dia bagus

So buat masa ni, ini lah produk2 yang i pakai kat muka ni. kita tengok nanti lepas 3 bulan macam mana condition muka iols ni haha

13 March 2017

Sejuk Perut Mengandung


Assalamualaikum.
Ada la sikit conversation Ummi dengan Cikgu Kelas Adam berkenaan dengan perihal parents2 yang duk complaints pasal hal2 anak di sekolah. 

Yang i rasa macam eh dah kenapa nak kena tulis macam tu. Like mana buku sekolah anak saya..kenapa botol air letak di meja belakang kelas..

Hadoyyy ingat cikgu kelas ada masa ke nak amik tau mana buku sekolah botol air segala. Seriously lah i memang tak boleh hadam ada parents yang macam ni. Tak segan meh ???

So i ada la interrupted sikit pasal hal barang buku anak2 hilang ni. 1st week memang akan jumpa tah siapa punya pensel buku tulis dalam bag Adam. And alat tulis Adam memang tak payah cakap lah. 1 hari 1 pensel 1 pemadam 1 pembaris kotttt
Bukak kilang stationery pun bankrupt Ummi ni nak oii

I cakap kat Adam (actually marah) mana barang Adam? Kenapa ada barang orang lain dalam pensel case Adam ? Jangan ambil barang orang lain sebab mama dorang akan marah pukul diorang kalau barang diorang hilang macam Adam kena sekarang ni 

Dan untuk 1 barang Adam akan kena 1 pukulan padu kat tangan oleh Ummi 
Masuk minggu kedua and seterusnya Alhamdulillah memang tak de dah barang orang lain. Cuma barang Adam je hilang.

So Cikgu Kelas Adam Pn. Latifah personally WhatsApp i and cakap thanks sebab bagi tops macam tu and dia pun pening melayan kerenah parents. Actually Pn. Latifah ingat adanya group WhatsApp ni menyenangkan sebab dia boleh bagi info pasal hal2 sekolah. Last2 kelain jadinya. Sempat lah dalam conversation WhatsApp tu cikgu puji Adam. Sejuk pulak perut Ummi dengar bila cikgu puji Adam macam tu hehe